Extravagant kinderfeestje voor volwassenen

Multisexi, feest om lekker te klieren, is overmorgen voor één keer in Paradiso. Multisexi is er voor de spelende mens. Het decor wordt zo opgehangen dat het makkelijk naar beneden getrokken kan worden. En zaterdag staat er voor honderden euro's snoep klaar.

Dj's zijn overschat, vindt Dick Koopman, de organisator van het succesvolle feest. Het gaat om de sfeer, niet om de ster achter de draaitafels. En die sfeer komt vooral door mensen lekker te laten klieren. Zo hing ooit één van de ruimtes van Studio 80, thuisplaats van Multisexi, vol met afzettingslint. Als een spinnenweb door de ruimte. ''Het bleef maar hangen. Was veel te moeilijk los te krijgen. Toen hebben we zelf maar een beginnetje gemaakt. Daarna ging het helemaal los met het lint.'' Op een andere editie van het feest, dat maandelijks gehouden wordt, legde Koopman honderd doosjes krijt klaar. In no time zaten mensen op hun knie-en heel Studio 80 onder te tekenen.

Drie jaar geleden werd het feest voor het eerst gehouden, tijdens de Gay Pride. Niet alleen voor homo's, maar voor iedereen die 'open en vrij' is. Eerst eens in de twee maanden, later elke maand. ''Er komen veel homo's die het darkroomscenetje niet trekken,'' zegt Koopman, die onder meer in het nachtburgemeestercollectief De Nachtwacht zat, en een tijd de leiding had over Studio 80. ''Maar er komen ook heel veel leuke meisjes. Kunstacademiestudenten, danseressen. Niet van die faghags. De verhouding is bijna net zoals op echte heterofeesten.''

Voor de verjaardag, en ter gelegenheid van de Gay Pride, wordt Multisexi zaterdag eenmalig in Paradiso georganiseerd, met het thema 'HAPPY! HAPPY! Now or Neverland - Do you like candy?'.

Koopman wil uitpakken met een kinderfeestje in de bovenzaal. Slingers, die natuurlijk voor het grijpen hangen, en snoep. Beneden zorgen de Amsterdamse Million Dollar Kids voor extravagante optredens, en de jonge performer Theo Adams (18) uit Londen zal een dramatische glitteract van vijf minuten uitvoeren.
Ook achter de draaitafels, cd-spelers en laptop staat jong talent, naast oude rotten waaronder Joost van Bellen en Mr en Mrs Cameron. De Amsterdammers Rogier Delfos (27), Bin (22) en Yuki (18) hebben al vaak gedraaid op Multisexi in Studio 80, en komen nu mee naar Paradiso. ''De energie van die jonge kids, dat is zo fantastisch. Daar doe ik het voor.''

Koopman, vijftig jaar, 'ze noemen me ook wel Disco Daddy', is zelf ook nog een beetje kind; ''eigenlijk wilde ik een heel grote blokhut neerzetten midden op de dansvloer. Waar je in kan klimmen. En dan met een glijbaan naar beneden. Maar het probleem met Paradiso is dat alles dezelfde nacht er nog uit moet. Dus dat plan heb ik toch afgeblazen.'' (LIEDEWIJ LOORBACH)

Multisexi: Happy! Happy!
Zaterdag 2 augustus, Paradiso
23.00 - 05.00 uur.
Entree: € 24,50.
www.paradiso.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden