Extra parkeervergunningen voor scholen

Om het lerarentekort te bestrijden komen er meer parkeerplaatsen beschikbaar bij scholen. Met name Noord en Nieuw-West worden beter bedeeld.

Amsterdam komt in een aantal stadsdelen scholen die kampen met lerarentekorten tegemoet door meer parkeervergunningen te verstrekken. Beeld ANP
Amsterdam komt in een aantal stadsdelen scholen die kampen met lerarentekorten tegemoet door meer parkeervergunningen te verstrekken.Beeld ANP

Dat maakt verkeerswethouder Sharon Dijksma vandaag bekend. Ook in Centrum kunnen scholen twee extra bedrijfsvergunningen krijgen, nu is dat in dat stadsdeel nog één vergunning per school. Hiermee kunnen scholen in Centrum evenveel extra vergunningen aanvragen als in stadsdelen Oost, West, Zuidoost en Zuid.

Dijksma breidt het aantal parkeervergunningen voor scholen uit omdat een groot deel van de Amsterdamse leraren niet in Amsterdam woont en afhankelijk is van de auto om bij zijn of haar werk te komen. Om het toenemende lerarentekort tegen te gaan wordt er aan beleid gewerkt dat het voor leraren makkelijker maakt in de stad te werken.

Nieuwe leerkrachten

Sinds december 2018 worden per schoollocatie twee extra maatschappelijke parkeervergunningen verleend. In stadsdeel Centrum is dit één extra bedrijfsvergunning. Eerder lieten verschillende scholen weten extra parkeerplekken nodig te hebben. Het is de vraag of de huidige aanpassingen veel zoden aan de dijk zetten.

Volgens Dijksma moet de stad bereikbaar blijven voor iedereen. “Amsterdam kampt momenteel met een lerarentekort en mobiliteit mag geen horde zijn bij het aantrekken van nieuwe leerkrachten. Daarom bieden we scholen nu meer mogelijkheden om hun personeel dat van buiten de stad komt te helpen.”

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden