Extra en langere treinen op Koningsdag

De NS voert op Koningsdag (volgende week woensdag) een speciale dienstregeling in met extra en langere treinen. Ook de dinsdagavond en -nacht rijden vanwege koningsnachtactiviteiten al meer treinen op een aantal trajecten. Rond onder andere Amsterdam wordt de grootste drukte verwacht.

null Beeld anp
Beeld anp

Onder meer de vrijmarkten en festiviteiten in Amsterdam trekken elk jaar ruim 200.000 bezoekers per trein. Station RAI en Sciencepark zijn op Koningsdag gesloten.

Reizigers uit Amsterdam die op Koningsdag een vliegtuig moeten halen, wordt aangeraden om in plaats van via Amsterdam Centraal via één van de omliggende Amsterdamse stations te reizen. Verder stoppen alle internationale treinen die dag niet op Amsterdam Centraal. Ze rijden tot en vanaf de stations Schiphol, Utrecht Centraal en Amersfoort.

Oranjedienstregeling
Soms moeten reizigers dus rekening houden met andere vertrektijden, andere vertreksporen, een extra overstap of hebben treinen een andere eindbestemming dan normaal. Eind deze week is de speciale Oranjedienstregeling verwerkt in de NS Reisplanner.

NS adviseert reizigers de tijd te nemen voor hun reis en hun Koningsdag goed voor te bereiden. Om wachttijd en drukte op het station te vermijden is het raadzaam vooraf de ov-chipkaart op te laden of het speciale goedkopere Oranjeretour te kopen. Het Oranjeretour is online tot en met dinsdag 26 april.

Zwolle
Ook in steden als Eindhoven, Breda, Alkmaar en Arnhem wordt grote drukte verwacht. Dit jaar bezoekt de koninklijke familie Zwolle. Het gebied waar de festiviteiten plaatsvinden, ligt op een klein kwartiertje wandelen van het station.

Op de stations wordt geen alcohol verkocht. Alcoholhoudende dranken zijn die dag ook niet toegestaan in de treinen en op de stations.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden