Externe manager voor Beth Shalom

Een interim-manager gaat vanaf vandaag proberen orde op zaken te stellen bij de joodse exploitant van zorginstellingen Beth Shalom, zegt de raad van toezicht. Het is Jeroen Collette van Boer en Croon Executive Managers. Hij zal het komende halfjaar leiding geven aan de reorganisatie.

Bejaardenverzorgingstehuis Beth Shalom in Buitenveldert. Foto © Jean-Pierre Jans Beeld
Bejaardenverzorgingstehuis Beth Shalom in Buitenveldert. Foto © Jean-Pierre Jans

In juli kwam Beth Shalom onder verscherpt toezicht te staan, nadat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) had geconstateerd dat er niet-verantwoorde zorg werd geleverd en er een tekort was aan bekwaam personeel.

MRSA
Daarbovenop werd donderdag bekend dat Beth Shalom vorige maand is getroffen door een uitbraak van de ziekenhuisbacterie MRSA in beide vestigingen van de organisatie, een verpleeghuis in Amstelveen en een complex woningen met een zorgcentrum in Buitenveldert .

Elf bewoners en vijf medewerkers raakten besmet met de bacterie, die gemakkelijk infecties veroorzaakt bij verzwakte ouderen. Deze bewoners werden in quarantaine geplaatst, besmette werknemers werden op non-actief gesteld. Beth Shalom laat weten dat op dit moment nog zeker twee bewoners van de vestiging in Amstelveen besmet zijn met MRSA.

Uitgangspunt voor de reorganisatie is een plan dat naar aanleiding van het rapport van de IGZ al in concept is opgesteld. Collette zal hierin 'nauw samenwerken' met de directeur van Beth Shalom, Michael Bloemendal. Deze zegt blij te zijn met de aanstelling van de interim-manager. 'Samen moeten we nu hard aan de slag.' (Eva Oude Elferink)

Foto Jean-Pierre Jans
Jeanpierrejans.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden