Extern onderzoek bij Marcanti College

Een meningsverschil met de nieuwe directrice, Jolanda van Kessel, over de vraag 'hoe een school geleid moet worden' is aanleiding voor het extern onderzoek. Foto ANP/Valerie Kuypers

AMSTERDAM - Een extern bureau gaat onderzoek doen naar de verstoorde verhoudingen tussen de directie van het Marcanti College, een groep leerkrachten en de medezeggenschapsraad.

Dat is gisteren besloten, nadat het college van bestuur van de Espritgroep, waar Marcanti onder valt, de medezeggenschapsraad en de directie niet tot een oplossing waren gekomen.

Onlangs kondigden vier van de zes teamleiders aan hun functie na de zomer ter beschikking te stellen, omdat er verschil van mening is met de nieuwe directrice, Jolanda van Kessel, over de vraag 'hoe een school geleid moet worden'. Zowel Esprit als Marcanti is zeer terughoudend over de aard van de conflicten, uit angst voor de reputatie van de school.

Het Marcanti College, in de Jan van Galenstraat, is een school voor kinderen met een vmbo-advies en havo. De school heeft als doel alle leerlingen een diploma te laten halen op het voor hen hoogst haalbare niveau. De gemiddelde groepsgrootte is achttien leerlingen.

Het conflict tussen docenten en directie speelt al enige maanden. Een bemiddelaar heeft eerder tevergeefs geprobeerd de medezeggenschapsraad en de directie bijeen te brengen. Gisteren kwamen de partijen niet nader tot elkaar, waarop tot inschakeling van een extern bureau is besloten.

Bas Meijer, decaan en lid van de medezeggenschapsraad, overlegt met het college van bestuur over een verklaring die deze week op school verspreid wordt. Ook hij wil niet nader ingaan op de aard van de conflicten, maar: ''We houden de school gewoon draaiende. Het gaat de leerlingen niet direct aan.'' (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden