Expositie Tast-Zin prikkelt alle zintuigen

ANP

Kunst die niet alleen de ogen van de kijker streelt maar er ook bijna om vraagt gestreeld te worden. Dat is te zien en te beleven op de tentoonstelling Tast-Zin, die vrijdag officieel wordt geopend in de bekende Amsterdamse kunstenaarssociëteit Arti en Amicitiae. De tentoonstelling duurt tot en met 12 juni.

De expositie zet de kunstenaars en hun materiaal centraal en prikkelt de zintuigen. 'Je wilt het voelen en omhelzen', aldus kunstenares Barbara Broekman die de tentoonstelling samenstelde. Ze wilde een expositie inrichten met hedendaagse kunst die toegankelijk is voor een breed publiek. 'Je hoeft niet de theorie te kennen om van kunst te houden', aldus Broekman.

Er is groot, monumentaal werk te zien van toonaangevende kunstenaars, zoals Tom Claassen, Gijs Frieling, Marc Mulders en Berend Strik.

Ze zijn niet alleen geselecteerd op hun gebruik van materialen, maar ook wegens hun ambachtelijkheid. Er is veel aandacht voor het maakproces. Zo toont een documentaire de kunstenaars aan het werk in hun ateliers. 'Het proces van het menselijk scheppen wordt zo inzichtelijk en voelbaar', aldus Broekman.

null Beeld
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden