Update

'Explosie caisson niet door WO II-projectiel'

De caisson op het Zeeuwse strand is niet tot explosie gebracht door een projectiel uit de Tweede Wereldoorlog. Die conclusie heeft de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) vanavond getrokken na grondig onderzoek op het strand. Het gebied rond de ontplofte caisson is weer vrijgegeven, meldt een zegsvrouw van de gemeente.

null Beeld anp
Beeld anp

De EOD heeft geen sporen gevonden die erop wijzen dat een onopgemerkt Duits oorlogsexplosief de ontploffing heeft veroorzaakt. Ook zijn er geen andere mogelijk gevaarlijke projectielen rond het caisson aangetroffen. Het verdere onderzoek naar de explosie is weer overgedragen aan de politie Zeeland.

De EOD en de forensische onderzoekers van de politie hebben rond de caisson zoveel mogelijk sporen verzameld die kunnen helpen bij het beantwoorden van de vraag hoe de explosie kon plaatsvinden. Hoeveel sporen zijn gevonden, kan de woordvoerster niet melden

Enorme klap
De explosie zorgde gisteren voor een enorme knal die in grote delen van Zeeland was te horen. Tientallen mensen belden na de klap de politie.

De politie deed onderzoek met onder meer een helikopter met warmtekijkers en infrarood, maar even na 1 uur 's nachts staakte zij de actie. Ze had toen niets gevonden.

Volgens een politiewoordvoerder liggen de brokstukken tot op meer dan 100 meter van de krater die bij de explosie is veroorzaakt.

null Beeld anp
Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden