PlusNet Open
Even smakelijke pasta bij de nieuwe Spaghetteria in Oost
Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: een nieuwe Spaghetteria.
Ze staan het uithangbord boven de ingang nog op te hangen: Spaghetteria in Oost is pas een weekje open, en nu al lopen de zaken prima bij de derde Amsterdamse vestiging van de restaurantketen.
Dat heeft alles te maken met de formule: borden vol pasta, een overzichtelijke kaart en enkel leuke jongemannen in de bediening. "Het gebeurt vaak dat dames ons aan het einde van de avond hun telefoonnummer toeschuiven," zegt manager David Caron (20).
Mengelmoes
"Meestal zitten er aan de tafels maar twee mannen op de dertig vrouwen." Een grappig gegeven, maar meer moet het niet worden, aldus Caron. Iedereen verdient evenveel aandacht.
De vestiging in Oost is een kopie van die in West. Geen nieuwe kaart of andere inrichting. En ook hier zijn de ravioli al tartufo (€9), pipe rigate con salsiccia classica (€ 14) en campanelle all'arrabbiata (€9) de hardlopers.
Wel zijn er andere gasten. "Het publiek in Oost is niet per se tweeverdiener, zoals in West," zegt Caron. "In Oost komt een mengelmoes van arbeiders, studenten en tweeverdieners, met verschillende nationaliteiten."
Spaghetteria
Pretoriusstraat 72a
Toch moet je niet zo'n onderscheid maken tussen Oost en West, vindt Caron. Amsterdam blijft Amsterdam. Maar een voorkeur heeft hij stiekem toch. Caron: "Ik woon in Oost."
Gelukkig blijven de pasta - en de bediening - op beide locaties even smakelijk.
Meer tentjes die recentelijk openden in Oost: Proeven van het boerderijleven bij restaurant Polder en terug naar de jaren zeventig bij Hotel V.
Ken jij een nieuw tentje? Vertel het ons en stuur een mailtje naar open@parool.nl
undefined