Eva Rovers schrijft biografie Boudewijn Büch

Eva Rovers (1978) gaat de biografie schrijven van Boudewijn Büch. Dat is gisteren besloten door de Werkgroep Biografie Boudewijn Büch. Het boek moet over vier of vijf jaar verschijnen.

Boudewijn Büch © ANP Beeld
Boudewijn Büch © ANP

Rovers schreef eerder 'De eeuwigheid verzameld', een biografie over Helene Kröller-Müller (1869-1939), waarop zij onlangs promoveerde aan het Biografie Instituut van de Rijksuniversiteit Groningen. Momenteel is zij als docent verbonden aan diezelfde universiteit en aan de universiteit van Utrecht.

Exclusief toegang
'De gezamenlijke erven staan achter de keus en geven haar exclusief toegang tot de archieven', meldt het bestuur van de werkgroep, bestaand uit journalist Frits Barend, fotograaf Klaas Koppe en directeur van het Biografie Instituut, Hans Renders.

Rovers noemt het een mooie opdracht, omdat Büch een bijzondere rol speelde in Nederland. 'Hij bracht onderwerpen aan de orde, zoals Goethe, waar weinig mensen wat mee hadden. Hij wist die onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.'

Fantast
Dat Büch later bekend werd als fantast, ziet ze als een uitdaging.
Daarom werd gezocht naar 'iemand die de mentaliteit heeft om echt alles uit te zoeken', aldus bestuurslid Koppe. 'Om de feiten en fictie die Boudewijn Büch door elkaar haalde, te ontrafelen, heb je wel een detective nodig.'

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden