Ernstig gewonde bij schietpartij Beethovenstraat

Bij een schietpartij in een restaurant in de Beethovenstraat is maandagmiddag een man ernstig gewond geraakt. Hij werd door een man van dichtbij in het hoofd schoot geschoten.

Maarten van Dun & Paul Vugts
Politieafzettingen- en onderzoek voor de deur bij Ferilli's. Beeld -
Politieafzettingen- en onderzoek voor de deur bij Ferilli's.Beeld -

Dat gebeurde even voor drie uur in Ferilli's Caffé, een Italiaans restaurant in de Beethovenstraat. Volgens getuigen is het slachtoffer per ambulance afgevoerd, die met gierende banden vertrok.

De schutter, een opvallend kleine man (160 cm) met een gespierd postuur, is nog voortvluchtig. Op zijn vluchtroute heeft de politie een vuurwapen gevonden.

Baby'tje
Volgens een getuige, die klanten van het café opving na de schietpartij, was de schietpartij binnen in het Italiaanse restaurant, waar op dat moment meerdere klanten aanwezig waren. "Het slachtoffer, een man met lang, zwart haar, zat aan een tafeltje bij het koffiezetapparaat. Hij kwam wel vaker in die zaak. Er was een baby'tje bij toen het gebeurde. De klanten vertelden dat er een kleine man in korte broek kwam aanlopen, die een soort prop bij zich had. Daaruit haalde hij een enorm wapen, dat hij richtte. Toen schoot hij."

Een andere getuige zegt dat de dader wegrende en zijn wapen in een tuin heeft weggegooid. Mogelijk heeft hij daarbij ook kledingstukken uitgetrokken.

In de Jan van Eijckstraat, om de hoek van het restaurant en op de vluchtroute van de schutter, heeft de politie bij een auto een vuurwapen gevonden dat waarschijnlijk bij de schietpartij is gebruikt. Op het wapen zat een geluiddemper. De vluchtroute van de schutter is afgezet voor sporenonderzoek.

Kort na het schietincident nam een medewerkster van Ferilli's de telefoon nog op. Zij zei toen dat de zaak de rest van de dag gesloten zou zijn, vanwege 'a very big problem.'

Verdwaalde kogel
Winkeliers, hun vaste klanten en buurtbewoners bespraken kort na het incident in plukjes op straat wat zich afspeelde. "Je moet tegenwoordig 'in deze vroeger zo nette straat' eerst drie keer kijken naast wie je op een terras gaat zitten". "Voor je het weet, heb je een verdwaalde kogel in je hoofd. Deze man zat daar met een baby. Een baby! En die kerel schiet hem gewoon door zijn hoofd!"

Twee keurige dames op leeftijd, die 'gezien alle toestanden' graag anoniem blijven, beschouwen de schietpartij na. "Weer een liquidatie. Ongelooflijk! Wat een stad waarin wij leven... Laatst was het bij de Ceintuurbaan weer raak en hier in de buurt hebben we ook al zó veel moorden gehad." "Je moet ook wel bijna crimineel zijn om die huizenprijzen hier te kunnen betalen."

Het is de tweede keer in relatief korte tijd dat op klaarlichte dag in een horecagelegenheid geschoten wordt. Tweeënhalve week geleden opende een onbekende het vuur in een koffiezaak in de Dusartstraat. Daarbij raakte crimineel A.I. ernstig gewond.

De politie doet onderzoek. Het terras van het restaurant is afgezet met blauwe hekken. Beeld Paul Vugts
De politie doet onderzoek. Het terras van het restaurant is afgezet met blauwe hekken.Beeld Paul Vugts

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden