Ereronde voor de 'Majoor'

AMSTERDAM - De kist met het stoffelijk overschot van de maandag overleden 'majoor' Bosshardt van het Leger des Heils maakt zaterdag voorafgaand aan de uitvaart een rondrit door de Amsterdamse binnenstad.De stoet passeert diverse locaties waar de luitenant-kolonel heeft gewoond en gewerkt. Dat liet het Leger des Heils dinsdag weten.

Rond 13.00 uur volgt in besloten kring een dienst in de Koningskerk, waarna het stoffelijk overschot van de 'majoor' in het speciale Leger des Heils-graf op begraafplaats De Nieuwe Ooster wordt bijgezet. Dat laatste gebeurt eveneens in besloten kring. De uitvaart heeft een ingetogen karakter.

De rouwauto met het stoffelijk overschot van 'majoor' Bosshardt vertrekt rond 11.15 uur vanaf 'De Ruytenburgh' ter hoogte van de Korte Niezel naar de Oudezijds Achterburgwal. De stoet gaat vervolgens via de Oude Doelenstraat over de Oudezijds Voorburgwal en keert dan weer terug naar de Korte Niezel. Vervolgens gaat de tocht met volgauto's verder langs de Oudezijds Voorburgwal naar de Damstraat en via het Damrak, de Prins Hendrikkade en de Schippersgracht richting Nieuwe Herengracht.

In de route zijn ook 'De Goodwillburgh', waar de 'majoor' tot haar overlijden heeft gewoond, en 'Het Rapenburg', waar zij tijdens de oorlog in een kindertehuis heeft gewerkt, opgenomen. Van daaruit gaat tocht via de Weesperstraat, de Eerste Oosterparkstraat en de Beukenstraat naar het korpsgebouw van het Leger des Heils aan de Oosterparkstraat.

Rond 12.15 uur vertrekt vanaf daar de officiële rouwstoet naar de Koningskerk aan de Van 't Hofflaan. De Amsterdam Staff Band, de nationale brassband van het Leger, gaat voorop. Achter de rouwauto volgen dan de Amsterdam Staff Songsters, het nationale zangkoor van de liefdadigheidsorganisatie.

'Majoor' Alida M. Bosshardt overleed maandag op 94-jarige leeftijd thuis in haar woonplaats Amsterdam. De stad waar zij veertig jaar heeft gewoond en gewerkt, vormt daarom volgens het Leger des Heils zaterdag het decor voor de uitvaart. (ANP)

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden