Erelid Ojers terug bij DCG

AMSTERDAM - Ton Ojers (53) keert terug naar 'zijn' DCG. Ojers wordt voor onbepaalde tijd technisch manager bij de club die hij al eerder als trainer diende. ''Ik ben totaal onbelangrijk en zal slechts op de achtergrond mijn werk doen.''Vanwege het naderende vertrek van de huidige hoofdcoach David Vecht, die bondstrainer bij de KNVB wordt, is de tweedeklasser voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe oefenmeester. Ojers zal adviseren wie dat moet gaan worden, maar zal de functie niet zelf gaan vervullen.

''Ik neem de verantwoordelijkheid voor het technisch beleid op me, maar ik ga geen trainingen leiden. Tijdens wedstrijden ga ik ook niet op de bank zitten. De tijd dat ik als trainer op het veld stond, heb ik gehad. Daar heb ik het nu ook veel te druk voor,'' zegt Ojers.

DCG-voorzitter Johan Degenkamp is erg blij met de komst van Ojers, die hij sinds de eerste samenwerking niet uit het oog is verloren. ''Ton heeft veel in zijn mars, en ook in de eerste periode hebben we hele fijne jaren met hem gehad. Nu de Topklasse er waarschijnlijk aan komt, is het erg belangrijk dat we terugkeren in de eerste klasse. Ojers gaat ons daarbij helpen. Toen het gisteravond beklonken was, grapten we dat Ton bij DCG terugkeert, zoals Cruijff dat onlangs bij Ajax deed.'' Saillant detail: Cruijff legde gisteren zijn functie bij Ajax alweer neer.

Ojers zelf bagatelliseert de rol die hij gaat spelen. ''Ik ben totaal onbelangrijk. Iedereen zou dit kunnen doen.''

Nadat Ojers vijf weken geleden nog niet inging op het aanbod dat hij van DCG kreeg, en zelfs afgelopen weekeinde nog zei niet terug te keren bij de club, hapt hij nu wel toe. ''Als er een dringend beroep op je wordt gedaan en je bent ook nog eens erelid van deze club, is het onmogelijk dat te weigeren.''

© Het Parool, 08-03-2008

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden