Er komt een tweede Roest in Noord

De eigenaars van Roest openen in Noord een nieuwe tent. In de zomer van 2019 opent de zonnige biergarten aan het water. "Je moet er even voor fietsen, maar dat wordt het waard."

Louis Bollee
Dit strandje ziet de zonaanbiddende Amsterdammer niet meer terug Beeld Roest
Dit strandje ziet de zonaanbiddende Amsterdammer niet meer terugBeeld Roest

Afgelopen zomer werd veelvuldig stilgestaan bij het sluiten van het stadsstrandje bij bar Roest in Oost. Er werden feestjes gegeven en borrels luidden meermaals het einde in van de succesvolle biergarten.

Aankomende zomer kan er gelukkig alsnog in Roestsferen gezonnebaad worden, op een nieuw stadsstrand in Noord. Daar verrijst in het voorjaar de nieuwe tent van Nadia Duinker en Thijs Timmers, de eigenaars van Roest in Oost.

Drijvende horeca
Duinker: "De plek doet denken aan de begintijd van Roest in Oost. Het is rauw en indrustrieel, aan het water. Er ligt een ponton, waar we het liefst drijvende horeca op starten. Dat moeten we qua vergunningen nog goedgekeurd krijgen."

De locatie houdt Duinker als geste naar buren en omwonenden nog even geheim, maar het is naar verluidt "een echt rafelrandje", op een stukje afstand. "Ja, het is even fietsen, maar als je Nutella City wil verlaten moet je wat moeite doen."

Het nieuwe stadsstrand opent in het voorjaar van 2019. Tegelijkertijd start in Roest Oost een stevige renovatie. Er zijn plannen voor een clubkelder, een serre aan de VOC-kade én een restaurant. Die verbouwing duurt naar verwachting een jaar, tot zomer 2020.

Roest
In 2011 kregen de uitbaters van strandbar Roest de mogelijkheid om een toen nog vergeten stukje Amsterdam-Oost te gebruiken. Het werd een hit: vooral het strandterras op een voormalig braakliggend stukje grond aan de VOC-kade zat zomers steevast ramvol.

Komende jaren moet eiland Oostenburg veranderen in een nieuwe stadswijk. Op de plek waar voorheen het stadsstrandje was, komt straks een boulevard, waar voor Roest nog wel ruimte is voor een groot terras.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden