Enkele duizenden bij protestmars bezuinigingen

Naar schatting 2000 tot 3000 mensen hebben zich zaterdagmiddag verzameld op het Beursplein in Amsterdam voor een protest tegen de kabinetsbezuinigingen. Dat liet een woordvoerder van de organisatie weten. Het protest is georganiseerd door de SP.

SP-leden demonstreren tegen de bezuinigingen van het kabinet Rutte II. Beeld anp
SP-leden demonstreren tegen de bezuinigingen van het kabinet Rutte II.Beeld anp

Voor de manifestatie 'Basta! Nu de ommezwaai verwacht de SP tussen de 5000 en 10.000 deelnemers. 'Die zijn er nog niet, maar het is nog vroeg', aldus de woordvoerder. Vanaf 13.30 uur trekken de demonstranten in een mars naar het beeld van de Dokwerker op Jonas Daniël Meijerplein. Daar worden toespraken gehouden.

Meer dan 50 maatschappelijke organisaties hebben hun steun toegezegd aan de protestactie. Onder meer de Amsterdamse afdelingen van FNV Bondgenoten, Abvakabo FNV en SP en GroenLinks namen het initiatief tot de demonstratie. Sprekers zijn onder anderen SP-leider Emile Roemer en Henk Krol (50Plus).

Zij menen dat de bevolking 'het niet langer pikt' dat de regering weer miljarden wil bezuinigen op onder meer zorg en kinderopvang. Volgens het comité worden de kosten van de crisis afgewenteld op kwetsbare groepen in de samenleving en worden 'bonussen, belastingontwijking en de topinkomens nauwelijks aangepakt'.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden