Schuim

En zo personalizen we onzelf allemaal

Schuimverslaggever Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: de dunste laptop.

Herbert Wormgoor (HP) en May-Britt Mobach (Amayzine). Wormgoor: 'Een wowfactor in het computersegment die toch een tijdje is weggeweest.'Beeld Schuim

Als iemand, in dit geval de pr-manager van HP Nederland, tegen mij zegt: "We willen het verhaal een beleving meegeven," knapt mijn dag daar onmiddellijk van op.

Het verhaal is de nieuwe HP Spectre, 's werelds dunste laptop. De ervaring vindt plaats in de Great Room 3 van het W Hotel, waar de vele spotlights nogal hard staan afgesteld. Je verwacht elk moment een Argentijnse militair die je vraagt je moeder te verraden. En dat doe je meteen.

Trendexpert May-Britt Mobach vertelt over megatrends, en dan met name de signature look. "Dat is niet alleen iets voor vrouwen. Dat doet zelfs Maarten van Rossem."

Zo is grijs het nieuwe cool, zie de Granny style, en koper is het nieuwe zwart, en laat die beide in de nieuwe Spectre nou ruim aanwezig zijn.

Het motto is: personalize yourself, en dat kan goed met een zonnebril, een kapsel, sneakers onder een pak, een dure tas of horloge, maar dus net zo goed met een laptop.

De voice-over noemt de Spectre een huwelijk tussen techniek en design, die ook goed als sieraad is te gebruiken.

Al moet je het niet overdrijven. Mobach: "Als een notaris ... mag ik één keer Apple zeggen?"

Herbert Wormgoor, de pr-manager van HP: "Ja hoor."
Mobach: "Als je een notaris met een Macbook ziet, denk je toch: dat mag wel iets serieuzer."
Maar verder: val op, laat zien wie je bent, maak jezelf onvergetelijk, gun jezelf een signature. Want: "Het mooiste wat je kunt zijn, is de beste versie van jezelf."

Schuimverslaggever Hans van der BeekBeeld Linda Stulic

Schitterend. Dat wil ik ook, een eigen signature! Maar ja, waar te beginnen? Gelukkig zegt Mobach ook: "Vraag het een ander: wat vind je bij mij passen? Je kunt moeilijk op je eigen kruin kijken."

Dus stap ik na afloop op de expert af. Welke signature zou goed bij mij passen, alstublieft? Ze bekijkt me van top tot teen. En zegt: "Je hebt al een signature. Je wilt nergens onderdeel van zijn. Je draagt geen hippe spijkerbroeken of overhemden. Niemand zal er aanstoot aan nemen, maar ook niemand zal zeggen: wow, zag je wat hij nou toch aanhad?' Je wilt een vlieg op de muur zijn. Je bent duidelijk een krantenjournalist."

Slonzig? "Nou, niet supercrispy of zo. Ik denk dat je ook weleens twee dagen dezelfde kleren draagt."

Vandaag nog, mevrouw. "En dat je nog op een kladblokje schrijft. Dat is ook echt een signature."

En zo personalizen we onzelf allemaal. De een met een laptop van HP, de ander met een blocnoteje van Kangaro.

Tips? Mail naar schuim@parool.nl

Wat Launch HP Spectre
Waar W Hotel, Spuistraat
Wie Herbert Wormgoor, May-Britt Mobach en zo’n dertig tech- en modejournalisten
Wanneer Donderdag 14 juli, 14.30uur tot 18.00 uur
Drank en spijs ***
Sfeer ***
Hans hoorde ook: ‘Geen campagne zonder millennials’

Hans Barwegen (l, HP): 'Is de computer goed in beeld?' Thomas Cordes (m) en Dylan Prins, beiden van Porter Novelli: 'Is de computer goed in beeld?'Beeld Schuim
Maarten Verkoren (l, 3Dprint Magazine) en Jeroen Veger (Assembl3d) snapchatten. Ook het blocnoteje is op de snapchat van Verkoren gezet. Onderschrift: WTF!Beeld Schuim
Tonie van Ringelestijn en Miranda Hoogervorst van Bright en Manoe Dentener (vlnr, Life after Football).Beeld Schuim
Peter Güldenpfennig (l, Winmag Pro) en Pim Hilferink (Channel Connect). Güldenpfennig: 'Die signature was ook nieuw voor mij, als ik eerlijk ben.'Beeld Schuim
Hans José, Suzanne Bijenveld en Harald Vrinssen (vlnr), allen van HP.Beeld Schuim
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden