En weer vergat Marijke Vos de raad in te lichten

AMSTERDAM - Wethouder Marijke Vos (Milieu) ligt opnieuw onder vuur over het onjuist en te laat informeren van de Amsterdamse gemeenteraad, maar collegepartijen PvdA en GroenLinks laten haar ook nu niet vallen.

Gisteravond erkende Vos dat ze de raad eerder had moeten inlichten over een subsidie. Het debat werd tegen half twaalf geschorst en zou vanmiddag worden voortgezet. Vanmiddag steunde alleen de VVD een motie van wantrouwen, andere partijen gingen daar niet in mee omdat Vos haar vertrek uit de politiek al heeft aangekondigd en de kwestie draait om een relatief klein bedrag.

De SP wil Vos zeker niet wegsturen. ''Ze opereert voor de zoveelste keer onhandig, maar het is niet uit te leggen aan de kiezer haar weg te sturen voor een bedrag van 18.000 euro,'' aldus raadslid Laurens Ivens. ''En ze keert na de verkiezingen niet terug.'' De oppositie diende al twee keer eerder vergeefs een motie van wantrouwen in tegen Vos.

Vorige week schreef Vos aan de raad dat het Milieucentrum Amsterdam subsidie ontving voor onderzoek naar de luchtkwaliteit. Gisteravond herinnerde CDA-raadslid Lex van Drooge haar eraan dat ze in juni iets anders zei: ''Er wordt niet aan meebetaald.'' Vos zei gisteren dat ze ergens in de zomer ontdekte dat ze de raad in juni mogelijk op het verkeerde been had gezet. Ze wilde dat rechtzetten per brief, maar die ging pas vorige week naar de raad.

Volgens de VVD heeft Vos de raad verkeerd geïnformeerd en, toen ze dat ontdekte, dit enkele maanden verzwegen. Bovendien staat in haar brief niet expliciet dat ze de raad in juni verkeerd inlichtte en bleek dat pas toen Van Drooge gisteren citeerde uit de notulen. Vos vindt het jammer dat de brief niet in augustus is verstuurd, maar meent dat ze de raad juist heeft ingelicht. (HET PAROOL)

Volgens de VVD heeft Vos de raad verkeerd geïnformeerd en, toen ze dat ontdekte, dit enkele maanden verzwegen. Foto ANP Beeld
Volgens de VVD heeft Vos de raad verkeerd geïnformeerd en, toen ze dat ontdekte, dit enkele maanden verzwegen. Foto ANP
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden