Han Lips

En toen moest Hazes Jr. uitleggen hoe baby's worden gemaakt

Columnist Han Lips schrijft doordeweeks over wat hem is opgevallen op televisie. Vandaag: Saved By The Bell.

Saved by the bell, SBS 6. Beeld Screenshot
Saved by the bell, SBS 6.Beeld Screenshot

In Saved By The Bell worden BN'ers voor een klas met kinderen gezet en geïnterviewd. Het idee van SBS6 is dat deze gelegenheidsklas van acht- tot twaalfjarigen door hun onbevangen vragen iets losmaken.

In de aflevering van gisteravond waren Daphne Schippers en André Hazes te gast. Bij Schippers, die ooit twee jaar op de pabo zat, leverde dat niet veel onverwachts op. Door het grote aantal vragen over sport werd het min of meer een spreekbeurt over atletiek.

Hoe anders was dat bij André Hazes, van nature een stuk spraakzamer en gewend een publiek te vermaken. De onschuldige vragen van de kinderen - heb je weleens gespiekt, wat is je lievelingsliedje - maakten al snel plaats voor persoonlijke vragen over de relatie met zijn zestien jaar oudere vrouw, over zijn drankgebruik en zijn overleden vader.

Hazes gaf oprecht en openhartig antwoord. Alleen de vraag waarom hij ruzie heeft met zijn zus Roxeanne wilde hij 'uit respect' niet beantwoorden.

Toen een achtjarige hem vroeg hoeveel 'chickies' hij had 'gescoord' gingen de wenkbrauwen van mevrouw Lips verbaasd omhoog. En bij de vraag erna nog een stukje hoger. "Monique is al veertig en komt straks in de overgang. Kun jij uitleggen wat dat is?"

Lips voelde zich door deze ingefluisterde vragen ineens toeschouwer van een middelmatig schooltoneelstuk, wat natuurlijk alleen de programmamakers is aan te rekenen. Hazes lachte erom en legde vervolgens vrij moeiteloos uit hoe het ongeveer zat.

Maar van het een kwam het ander, en zo moest hij ineens uitleggen hoe baby's worden gemaakt. Compleet met schetsen op het schoolbord en een hoop gegiechel in de klas. Hazes: "Opletten allemaal, dit is een belangrijke les voor de rest van je leven." Bij de volgende staking kan hij direct voor de klas.

Reageren? hanlips@parool.nl

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden