Schuim

En dat voor de wisseltrofee voor best geklede voetballer

Hans van der Beek doet elke dag verslag van feesten, presentaties en andere belangrijke bijeenkomsten in Amsterdam. Vandaag: Award Night van Life after Football.

Hans van der Beek
Jeremain Lens, de best geklede voetballer van 2017, met Daisy de Kruijk. Op en neer uit Istanboel voor de wisseltrofee Beeld Schuim
Jeremain Lens, de best geklede voetballer van 2017, met Daisy de Kruijk. Op en neer uit Istanboel voor de wisseltrofeeBeeld Schuim

Er wordt soms luchtig gedaan over de problemen waar profvoetballers na hun carrière nog wel eens tegenaan lopen. Zoals: waar moet je met al dat geld heen?

Daarom is het goed dat Life after Football er is. Zij brengen voetballers, maar andere jonge welgestelden zijn ook welkom, in contact met het betere segment.

In de woorden van Regi Blinker, grote man achter Life after Football: "Wij brengen onze relaties en onze vrienden bij elkaar."

Dit jaar doen ze dat in de oude suikerfabriek van Halfweg. Van juwelen tot keukens, van tatoeëerder tot tandarts, allemaal hebben ze een standje, tussen de hapjes en cocktails door.

Het kan wel gebeuren dat opeens een man voorbijrent met alleen een handdoek om zijn middel. Achter hem rent een vergelijkbare man, die de voorste met een handdoek telkens op de bips slaat. "Húúh," roept die dan, ook telkens.

En door het toilet galmen the best of Jack van Gelder. Dat betekent: op zijn meest hysterisch. Werkelijk snoerhard: "Dennis Bergkamp. Dennis Bergkàààààmp. Dennis Bergkàààààààmp." Dan voel je je toch wat, zeg, opgejaagd.

Perfect minimalistisch
Het is tijd voor de Fashion Player 2017. Vier genomineerden staan bij elkaar aan een tafeltje, heel cool en relaxed. Het zijn Jeremain Lens met zijn urban sportieve stijl, Daley Sinkgraven (perfect minimalistisch), Lars Veldwijk (creatief) en Alexander Büttner (uitgesproken). Ik schrijf het ook allemaal maar over.

Geen van de vier is momenteel trouwens verzekerd van een basisplaats, maar dat kan toeval zijn.

Het grote moment is bijna daar, maar eerst houdt Blinker nog een kort interview met de winnaar van vorig jaar. Hoe heeft die het afgelopen jaar ervaren?

Warner Hahn: "Positief natuurlijk. Je wilt gewoon graag winnen. En ik heb allemaal nieuwe mensen leren kennen, een nieuwe tandarts bijvoorbeeld."

Schuimverslaggever Hans van der Beek Beeld Linda Stulic
Schuimverslaggever Hans van der BeekBeeld Linda Stulic

Ik hoor dit allemaal goed.

Zijn opvolger is... Jeremain Lens, de urban sportieve van het stel. Is hij verrast of had hij het een beetje verwacht?

Lens zegt dan niet: "Wat een rare vraag, Regi, dat wist ik toch allang, joh."

Lens is helemaal uit Istanboel gekomen voor de uitreiking. Hij kan ook niet lang blijven, hij vliegt vanavond nog terug.

Dus zegt Lens: "Een beetje verrast, maar ik heb wel mijn best gedaan."

Daar is geen speld tussen te krijgen, en dat allemaal voor een bokaal voor best geklede voetballer, een wisseltrofee.

Sinkgraven staat nog altijd bij het tafeltje. Ik vraag of hij de klap al te boven is. "Nee, geen klap, hoor. Hij is een terechte winnaar, ik heb de foto's gezien."

Dan weet ik verder ook niks meer te vragen.

Tips? Mail naar schuim@parool.nl

Wat Award Night van Life after Football
Waar SugarCity, Halfweg
Wie Regi Blinker, Jeremain Lens, Frank de Boer, Glenn Helder, Winston Bogarde, Daley Sinkgraven, Evgeniy Levchenko
Wanneer maandag 13 november, 20.00 tot 24.00 uur

Drank en spijs ***
Sfeer **
Hans zag een goudgekleurde hond met SM-kap, maar hij detoneert toch met de bank

Organisator Regi Blinker van Life after Football en de winnaar van vorig jaar, keeper Warner Hahn Beeld Schuim
Organisator Regi Blinker van Life after Football en de winnaar van vorig jaar, keeper Warner HahnBeeld Schuim
De genomineerden Daley Sinkgraven (minimalistisch), Jeremain Lens (urban sportief), Lars Veldwijk (creatief) en Alexander Büttner (uitgesproken) Beeld Schuim
De genomineerden Daley Sinkgraven (minimalistisch), Jeremain Lens (urban sportief), Lars Veldwijk (creatief) en Alexander Büttner (uitgesproken)Beeld Schuim
Oud-voetballers Glenn Helder en Ronald de Boer: 'En? Hoeveel glaasjes?' Wat vindt hij zelf? 'Tweeëneenhalf, niet meer.' Uitstekend analist Beeld Schuim
Oud-voetballers Glenn Helder en Ronald de Boer: 'En? Hoeveel glaasjes?' Wat vindt hij zelf? 'Tweeëneenhalf, niet meer.' Uitstekend analistBeeld Schuim
Nog meer oud-voetballers: Michael Mols en Evgeniy Levchenko, zelf ook oud-winnaar Beeld Schuim
Nog meer oud-voetballers: Michael Mols en Evgeniy Levchenko, zelf ook oud-winnaarBeeld Schuim
Eric de Groot en Arianne van Raak van RevelX en Stephanie Emmelkamp van galerie Cobra Art. 'Voor de voetballers hebben we speciaal stoere stukken mee' Beeld Schuim
Eric de Groot en Arianne van Raak van RevelX en Stephanie Emmelkamp van galerie Cobra Art. 'Voor de voetballers hebben we speciaal stoere stukken mee'Beeld Schuim

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden