Update

Emotionele herdenkingsbijeenkomst Robienna

Burgemeester Job Cohen van Amsterdam arriveert vrijdagavond op de drijvende speeltuin De Toverboot. Foto: ANP Beeld
Burgemeester Job Cohen van Amsterdam arriveert vrijdagavond op de drijvende speeltuin De Toverboot. Foto: ANP

AMSTERDAM - Op de Toverboot aan de Van Noordtkade in Amsterdam zijn vrijdagavond tientallen buurtbewoners en de naaste familie, onder wie de grootmoeder, van het omgekomen 12-jarige meisje Robienna bijeengekomen. Op de boot waren medewerkers van Slachtofferhulp aanwezig bij wie mensen hun verhaal kwijt konden. Ook burgemeester Job Cohen was aanwezig.

De sfeer op de open boot was emotioneel. Sommige mensen huilden en de groep hield een moment van stilte.

Job Cohen betuigde zijn medeleven aan de aanwezigen. ''Zo'n prachtige dag, en dan toch zo'n verschrikkelijke dag'', zei Cohen. ''Ik weet dat er zich een drama heeft afgespeeld en ik vond het nodig om hier te komen om duidelijk te maken dat ik meeleef'', aldus de burgemeester.

Ook voorzitster Martien Kuitenbrouwer van stadsdeel Westerpark sprak de groep mensen toe. ''Er is vannacht iets heel verdrietigs gebeurd'', sprak zij, ''de dood van Robienna heeft ons geschokt''. Kuitenbrouwer sprak over Robienna als een meisje met veel vrienden en vriendinnen. ''We zullen aan haar blijven denken als een lief en vrolijk meisje, niet als een kind uit een zorgelijk gezin, maar als een kind waarmee het goed ging en waar heel veel van gehouden werd'', aldus Kuitenbrouwer. De stadsdeelvoorzitster herinnerde zich Robienna als een meisje dat goed kon dansen. Hiervoor had zij nog een prijs gekregen van het stadsdeel.

Ook bij het huis van Robienna aan de Nova Zemblastraat verzamelden zich vrijdag buurtbewoners. Bij de deur liggen inmiddels veel bloemen. (ANP)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden