Column

Els

THEODOR HOLMAN

Ik heb geleerd dat je nooit mag schrijven 'Die-en-die is geschift', of 'Die-en-die heeft een geestelijke stoornis.' Dat zal ik dan ook niet doen. Maar ik verbaas me al tijden - hoe zal ik het netjes zeggen - over de persoonlijkheid van de voorzitter van stadsdeel Centrum, Els Iping van de PvdA, u weet wel, van Geen Biertje Buiten Anders Boete.

Een 'Magnieter' uit roeping, want van Els mag niets. En het gaat dan altijd om niksjes, lulligheidjes, splintertjes, kruimels, de haarroos van de stad.

Bij de Uitmarkt ging het, geloof het of niet, om de logo's op de vlaggen die niet meer dan een kwart van de oppervlakte mogen beslaan.

Als het meer dan een kwart was, zou Els INGRIJPEN!!!
Waar gáát dit over? Wat zou er gebeuren als het logo 33 procent van die vlaggen zou beslaan? Valt Al Qaida dan binnen? Willen de Duitsers ons dan weer bezetten?

Er gebeurt niets als die vlaggen met 33 procent logo wapperen in de wind - alleen dat Els hysterisch van woede wordt. Toch vind ik Els een Trut, met een hele grote T van Totebel. Ik zal u zeggen waarom.

Zo at ik in de Jordaan in restaurant Hostaria, alwaar de uitbaatster ons vertelde dat zij de volgende kwestie had: ze moest haar menu aanbrengen op de voorruit. Oké, dat moet in Parijs ook, soit, en ze bevestigde de drie A4'tjes onder elkaar, opgehangen aan twee van die zuignapjes, tegen het raam.

Alleen: bovenaan het menu had ze het logo van het restaurant gezet, en - nu komt het - dat mocht niet, want dat was reclame. Het logo moest er dus weer af, tenzij, meldde de Behulpzame Magnieter van Commissaris Iping, ze het menu niet met zuignapjes vastmaakte, maar aan twee draadjes, zodat het menu 'los' voor het raam zou hangen.

Lees de vorige zin gerust nog een keer over. Voor de deur stond trouwens op de stoep haar verjaarscadeau: een mooie rode Vespa. Dus zeiden wij: is het niet leuk om je logo op de Vespa te zetten?

Nee, dat mocht ook niet: de Vespa mag daar wel staan, op de stoep, maar niet met logo, want dan is het weer reclame, natuurlijk - en Dat Mag Niet van Els Iping van de PvdA.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden