Ellen ten Damme heeft een bloedhekel aan coverliedjes, maar zingt ze toch op De Parade

Ellen ten Damme stelde speciaal voor De Parade een show samen met goede vriend en entertainer Sven Ratzke. Geheel in lijn met het excentrieke karakter van het theaterfestival is 'On the Rocks' een voorstelling geworden vol coverliedjes én een vleugje cabaret.

Jeannine Julen
Ellen ten Damme en Sven Ratzke Beeld Hanneke Wetzer
Ellen ten Damme en Sven RatzkeBeeld Hanneke Wetzer

'Dat doe ik dus nooit meer', zegt Ten Damme vlak na de show. 'Het is heel gezellig hoor, vooral met Sven. Maar ik heb echt een bloedhekel aan coverzingen. Ik zing veel liever mijn eigen liederen.' De zangeres, die al ruim een decennium steevast op het theaterfestival te vinden is, ging speciaal voor de Parade overstag. 'Dit past natuurlijk wel heel goed bij de sfeer van het festival en het is super fun.'

En dat ze fun hebben, bewijzen Ratzke en Ten Damme op de bühne. De twee slagen erin een olijke, circusachtige show neer te zetten, waarbij het publiek geen onbelangrijke rol speelt. Zo begint rasentertainer Ratzke er lustig op los te zoenen met een rij dames uit het publiek. 'Wat is het hier ont-zet-tend heet', proest Ratzke uit nadat hij de hele rij heeft afgewerkt.

Het vleugje cabaret in 'On the Rocks' weet het Amsterdamse publiek wel te waarderen. Sterker nog, het smult ervan. De grootste tent van de Parade, 'de Reizende Schouwburg', zit bomvol. Luidkeels wordt er meegezongen met Sonny & Chers 'I Got You Babe', terwijl de bekertjes rosé tijdens het meeswingen de lucht in gaan. 'Je bent heerlijk, Ellen', roept iemand uit het publiek na het liedje.

'Leuk toch. Daar deden we het voor. Het moest een show worden waarbij mensen ongestoord hun gang konden gaan', menen Ratzke en Ten Damme. 'Dat is wel goed gelukt volgens mij', aldus de zangeres. Maar alleen plezierig is optreden op de Parade niet. 'Ik sta hier natuurlijk wel gewoon met mijn laarzen in de modder, in een naar zweet stinkend glitterpakje. Daarnaast slaap ik in een trailer en moet ik zo nu en dan de regen trotseren', aldus Ten Damme. De niet te missen glimlach op haar gezicht verraadt echter dat ze het wel degelijk naar haar zin heeft.

null Beeld Hanneke Wetzer
Beeld Hanneke Wetzer
Manuele Kemp verkoopt tickets voor de show 'On the Rock'. Beeld Jeannine Julen
Manuele Kemp verkoopt tickets voor de show 'On the Rock'.Beeld Jeannine Julen
Ellen ten Damme en Sven Ratzke na hun optreden. Beeld Jeannine Julen
Ellen ten Damme en Sven Ratzke na hun optreden.Beeld Jeannine Julen
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden