'Elforkani moet geen angst zaaien'

Jongerenimam Yassin Elforkani moet geen suggestieve verhalen vertellen over terreurnetwerken in Nederland. Dat zegt voorzitter Yahia Bouyafa van de Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland (RMMN).

Redactie
Yassin Elforkani Beeld Mark van der Zouw
Yassin ElforkaniBeeld Mark van der Zouw

Hij reageert daarmee op de uitspraken van Elforkani in Het Parool. De jongerenimam zegt dat tientallen moslimjongeren in Amsterdam zo geradicaliseerd zijn dat niets hen meer lijkt tegen te houden.

"De terroristische netwerken staan klaar," zegt de 33-jarige Elforkani en voormalig woordvoerder van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO). En: "Veel mensen in de wijken weten ervan, maar kiezen ervoor hun mond te houden en deze jongeren te beschermen."

Elforkani geeft de stad nog een jaar, maximaal anderhalf. Dan zal, als er niets gebeurt, ook hier de doffe klap van een aanslag klinken, denkt hij. Zijn rekensom: Nederland loopt één tot anderhalf jaar achter op België

Autoriteiten

Bouyafa vindt "dergelijke angstzaaierij gevaarlijk. Elforkani moet de informatie waarover hij concreet lijkt te beschikken zo snel mogelijk melden aan de autoriteiten en niet aan de krant."

Verder voegt de Bouyafa eraan toe dat hij en de RMMN alles in het werk stellen om radicalisering tegen te gaan: "Mensen die zich bezighouden met terreur kunnen en mogen zich op geen enkele manier veilig wanen in de islamitische gemeenschap."

Lees de rest van het interview met Elforkani: 'Nu is het gewoon hard ingrijpen' [+]

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden