Victoria fietsen

Wat is dit?

'Victoria fietsen ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciele afdeling van DPG Media. De journalisten van Het Parool zijn hier niet bij betrokken.

Elektrische fietsen zetten opmars voort

Elektrische fietsen zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Meer en meer mensen stappen op een e-bike, het assortiment wordt ruimer en de techniek innovatiever. De elektrische tweewieler is een aantrekkelijke investering. Eén die we niet slechts gebruiken om van A naar B te komen, maar ook van stal halen voor fietsplezier. Een populair vervoersmiddel dus, dat om steeds meer redenen zijn weg vindt naar fietsend Nederland. Wij zetten de belangrijkste redenen op een rij.

Beeld Victoria Fietsen

E-bikes zorgen voor meer beweging

E-bikes stimuleren ons om afstanden te fietsen, waarvoor we anders de auto of de trein zouden pakken. Mensen met een e-bike fietsen gemiddeld 1,5 keer méér dan ze deden met een gewone fiets. Waar op een gewone fiets afstanden worden gemaakt tot 7,5 km, worden met een elektrische fiets afstanden gereden tot wel 15 km. De moderne elektrische fiets beschikt over trapondersteuning, wat - zoals het woord al doet vermoeden - inhoudt dat je eerst moet trappen om ondersteuning te krijgen van de motor. Dat geldt vooral voor de e-bikes die ondersteund worden met een krachtsensor. Deze sensor stemt de hoeveelheid ondersteuning af op de hoeveelheid druk, die wordt uitgeoefend op de pedalen. Hoe meer inspanning je levert, hoe meer ondersteuning je krijgt. Anders dan bij een rotatiesensor, die onafhankelijk van inspanning ondersteunt.

E-bikes zorgen hierdoor voor meer beweging, meer frisse lucht en daardoor voor een betere gezondheid. Concludeert ook onderzoeksbureau TNS Nipo, dat in één van zijn studies de positieve gezondheidseffecten van e-bikes aantoonde. Een jaar lang werden meerdere proefpersonen gevolgd, die op een elektrische fiets naar hun werk reden, waar ze voorheen de auto voor pakten. Voor het onderzoek voldeed 47 procent aan de richtlijnen voor beweging. Na afloop van dit onderzoek lag het percentage op 93 procent.

Beeld Victoria Fietsen

Milieu- en prijsbewust pendelen

Niet alleen je gezondheid knapt op van de elektrische fiets, ook het milieu. Een elektrische fiets veroorzaakt namelijk geen uitstoot op de plek waar je rijdt. Slechts bij het opladen van de accu komt CO2 vrij (in de elektriciteitscentrale). Maar die hoeveelheid is nog geen 2 procent van wat een auto produceert. Hierdoor zijn de kilometers, die je met een e-bike maakt, maar liefst 50 keer minder belastend dan de kilometers, die gereden worden met een auto. Ook bespaar je veel geld door de elektrische fiets te pakken in plaats van de auto. Natuurlijk, een elektrische fiets is niet goedkoop. Maar dat bedrag haalt het niet bij een nieuwe auto. Eenmaal in je bezit, kost het opladen van een elektrische fiets een magere 8 cent, terwijl een kilometer autorijden toch algauw zo'n 50 cent kost.

Beeld Victoria Fietsen

Alles uit je vakantie halen

De elektrische fiets is onmisbaar tijdens de fietsvakantie. Het aantal oplaadpunten bij hotels, restaurants, campings en andere toeristische gelegenheden is in snel tempo toegenomen. Zowel in Nederland (te checken op laad.nl) als in de omringende landen, waar de elektrische fiets evenzo is ingeburgerd. Goed nieuws, want waar de meeste Nederlandse fietsroutes behoorlijk vlak zijn, zijn die van het buitenland een stuk heuvelachtiger. Op een e-bike zijn zelfs bergen eenvoudig te bedwingen, leg je moeiteloos grotere afstanden af en haal je uiteindelijk meer uit je fietsvakantie.

Ervaar zelf de voordelen van de elektrische fiets tijdens het Fietsfeest. Bij Victoria Fietsen zijn de populairste e-bike modellen scherp geprijsd. Kijk hier voor een Victoria dealer bij jou in de buurt en vind de elektrische fiets, die het best bij jou past!

Beeld Victoria Fietsen

De journalisten van Het Parool zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden