Electronicawinkel Zuidoost vijf keer slachtoffer overvallen en ramkraken

In het programma Opsporing Verzocht heeft de politie dinsdag beelden getoond van een aantal ramkraken en overvallen, allen bij dezelfde elektronicawinkel aan het Bijlmerplein.

Het Parool

Binnen het tijdsbestek van een half jaar was de winkel CeX aan het Bijlmerplein tot vijf keer toe doelwit van overvallen en kraken. De eerste daarvan werd op 21 maart door twee daders gepleegd, die rond half drie 's nachts een gestolen auto door de toegangsdeur ramden. Een scooter hielp daarbij. Bewoners boven de winkel werden wakker en gooiden nog vuurwerk naar de daders.

Een maand later volgt in de nacht van 21 op 22 april een nieuwe kraak met opnieuw een gestolen auto. Voor het voertuig naar binnen werd gereden werd eerst handmatig nog een marktkraam opzij geschoven. Opnieuw werden die nacht bewoners boven de winkel wakker. Als een aantal van hen naar buiten kijkt worden ze bedreigd met een vuurwapen.

Op 6 augustus volgde op klaarlichte dag een overval door drie gemaskerde daders. Een van hen hield met een hamer voorbijgangers op afstand, maar liet een getuige die het voorval filmt wel zijn gang gaan. Op scooters en met tassen vol gestolen spullen vluchtten ze weg. Het drietal maakte een opgefokte indruk.

Vier dagen later werd een medewerker de winkel die bezig was af te sluiten met pepperspray bedreigd door iemand die zich eerst nog voordeed als klant. Met de pepperspray nog in de ogen lukte het de heldhaftige medewerker de tas vol telefoons van de overvaller af te pakken. Die vlucht uiteindelijk zonder buit, maar niet voordat hij klappen uitdeelt aan de medewerker.

Dezelfde medewerker kreeg op 1 september een pistool op zich gericht door een jongeman die eiste dat zijn tas wordt gevuld met zoveel mogelijk telefoons. Als hij die heeft vlucht hij via het Bijlmerplein en de Foppingadreef naar de Haardstee-flats.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden