Eindelijk treinen voor Betuweroute

AMSTERDAM - Vanaf volgende week rijden er weer commerciële treinen over de Betuweroute. Vervoerder Rail4Chem uit Europoort heeft tien graantransporten gepland van en naar Hongarije.De woordvoerster van Keyrail, exploitant van de Betuweroute, zegt dat ook gesprekken worden gevoerd met ACTS en andere kleinere goederenvervoerders over het gebruik van de Betuweroute volgende week.

Rail4Chem is de eerste vervoerder die weer gebruik maakt van de Betuweroute, nadat het commerciële vervoer wekenlang stillag als gevolg van onderhoudswerkzaamheden aan het Duitse spoor bij Emmerich. Volgens Keyrail was vooraf bekend dat de Betuweroute geruime tijd niet beschikbaar zou zijn voor commercieel transport. Alle vervoer is afgehandeld via de grensovergang Venlo.

De Betuweroute werd half juni feestelijk opengesteld, maar sindsdien maakten nog maar weinig goederentreinen gebruik van dit spoortraject. Railion, met een marktaandeel van tachtig procent verreweg de grootste goederenvervoerder op het spoor in Nederland, maakt vooralsnog geen gebruik van het tracé, dat 4,7 miljard euro heeft gekost.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden