Eindelijk serieus plan voor de iT

Archieffoto: de Amsterdamse discotheek iT, waar de politie een inval had gedaan en drugs gevonden. Foto ANP Beeld
Archieffoto: de Amsterdamse discotheek iT, waar de politie een inval had gedaan en drugs gevonden. Foto ANP

AMSTERDAM - Eindelijk is er een serieus plan voor een nieuwe club in de oude iT. De opening staat gepland voor mei volgend jaar. De club, die veertienhonderd mensen kan herbergen, zal zich richten op elektronische muziek, 'breed, maar credible'. ''Al zal een goede hiphopavond er niet misstaan,'' zegt Niels de Geus. Hij is met Sjoerd Wynia en Sander Groet initiatiefnemer van de vooralsnog naamloze club in de Amstelstraat bij het Rembrandtplein.

''De programmering zal de breedte hebben van Mysteryland. Allerlei stijlen, van underground tot bekendere dj's, maar nooit plat.''

De vergunningen zijn nog niet rond, de contracten zijn nog niet alle getekend, maar het ziet er volgens De Geus goed uit. In elk geval zijn het de eerste serieuze plannen met het pand na de definitieve teloorgang in 2005 van de iT, de discotheek die in de jaren negentig internationale faam had als extravagante gayclub.

De Geus en Wynia werkten jaren bij Dance Valley. Sinds een paar jaar voeren ze het woord voor de Belangen Vereniging Dance, de brancheorganisatie van danceorganisatoren. Ook hebben ze organisatiebureau The Good Guyz. Groet was in 1993 bedenker en oprichter van Mysteryland.

De laatste jaren meldden zich enkele gegadigden voor de ruimte in de Amstelstraat. In 2007 zou 'zakenman' Stefan Wolvers de iT groots heropenen: elke week zouden internationale sterren er acte de présence geven, de internationale jetset zou de club bezoeken. Helaas, het bleek grootspraak te zijn. In datzelfde jaar stuurde rapper en zakenman Jay-Z een afgezant richting Rembrandtplein om er een filiaal van zijn sjieke sportsbar 40-40 te openen.

Nooit meer wat van gehoord. De Amsterdamse ondernemers zullen erop letten dat ze niet worden geconfronteerd met het probleem dat de iT uiteindelijk naar het faillissement bracht: geluidsoverlast. ''Wij zullen ervoor zorgen dat alles goed geïsoleerd is, en dat dat zo blijft,'' zegt De Geus. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden