Einde van voetbalclub Chabab op het nippertje afgewend

De aanvraag voor het faillissement van voetbalclub Chabab is ingetrokken. De hoofdklasser heeft de openstaande schulden aan advocatenkantoor Swarts in Soest betaald.

Wesley Meijer
De laatste wedstrijd van Chabab, in 2012 tegen RKSV Leonidas Beeld Proshot
De laatste wedstrijd van Chabab, in 2012 tegen RKSV LeonidasBeeld Proshot

De faillissementsaanvraag zou vandaag voor de rechter komen. Het advocatenkantoor bevestigde vanmorgen het totale bedrag van 8500 euro te hebben ontvangen van Chabab. Swarts trad op namens advocaat Xander Sijmons. Die stond Chabab vorig jaar bij in een tuchtzaak over speler Gino Felixdaal en had nog 1900 euro tegoed.

Hij was de eerste schuldeiser en vond in busbedrijf Brouwer Tours een tweede. Dat kreeg nog 4500 euro voor het vervoer naar uitwedstrijden. Samen met de kosten voor het verzoek was het totale bedrag 8500 euro. 'Dat hadden we vannacht bij elkaar,' zegt voorzitter Khalid Berdouni.

'Ik heb er gisteren geloof ik vijfhonderd kilometer voor gereden. Het geld kwam uit alle hoeken en gaten bij elkaar.' Chabab wil nu inzetten op het innen van geld dat de club zegt nog tegoed te hebben, onder meer van een voormalige sponsor. Zo hoopt Chabab uiteindelijk de openstaande schuld bij de gemeente te kunnen betalen om in Nieuw-West te kunnen blijven voetballen.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden