Eigenwijks Slotervaart krijgt geen geld meer

Opbouworganisatie Eigenwijks dreigt na 53 jaar te verdwijnen uit Amsterdam-Slotervaart door bezuinigingen en herverdeling van subsidies van stadsdeel Nieuw-West.

Een straat in Slotervaart. Opbouworganisatie Eigenwijks dreigt uit de wijk te verdwijnen. © ANP Beeld
Een straat in Slotervaart. Opbouworganisatie Eigenwijks dreigt uit de wijk te verdwijnen. © ANP

Bewoners zijn verontwaardigd over de sluiting per 1 januari 'van de langst levende en meest succesvolle, politiek onafhankelijke bewonersorganisatie'. De bewoners suggereren dat twee andere organisaties die wel geld krijgen voor activiteiten in Slotervaart, dit te danken hebben aan een PvdA-lobby.

Het gaat om de Marokkaanse vrouwenorganisatie Nisa voor Nisa (voorzitter oud-PvdA-minister Ella Vogelaar) en de christelijke club Samenwonen-Samenleven van Henk van Waveren, voormalig PvdA-stadsdeelvoorzitter van De Baarsjes. ''Er lijkt een patroon te zijn dat een aantal PvdA'ers goed heeft gelobbyd bij de grootste partij in Nieuw-West, de PvdA,'' zegt Martijn Rutte namens de bewonersorganisaties.

''Dit is vernietiging van sociaal kapitaal en van een enorm netwerk. Nisa voor Nisa en Samenwonen-Samenleven richten zich op beperkte doelgroepen. Eigenwijks is veel breder,'' aldus Rutte.

Lees vandaag meer in Het Parool

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden