Eerste onschuldige buitenstaander dood in onderwereldvete

Alles wijst erop dat de moordenaars van Stefan Regalo Eggermont, die op 13 juli is geliquideerd in de Amsterdamse Conradstraat, een ander op het oog hadden. Ze hadden het waarschijnlijk voorzien op de broer van een eerder slachtoffer in de onderwereldvete die al vele levens kostte.

Paul Vugts
Politieonderzoek na de liquidatie in de Conradstraat. Beeld anp
Politieonderzoek na de liquidatie in de Conradstraat.Beeld anp

Het staat vrijwel vast dat Stefan Regalo Eggermont (30) als eerste onschuldige buitenstaander het slachtoffer is geworden van die sinds 2012 woedende vete tussen twee groepen Amsterdamse criminelen, waarin extreem veel geweld wordt gebruikt.

Uit het onderzoek van de recherche naar de moord op Regalo Eggermont is niets gebleken van criminele banden of een eventueel conflict waaruit zijn dood is te verklaren. Wel zijn er sterke aanwijzingen dat sprake is van een tragische persoonsverwisseling.

De schutters lijken het te hebben gemunt op een broer van Youssef Lkhorf - die op 29 december 2012 met veel kogels is geliquideerd tijdens de wildwestschietpartij in de Staatsliedenbuurt, waarbij ook Saïd el Yazidi is vermoord.

Het vuurwapen waarmee Regalo Eggermont waarschijnlijk is doodgeschoten, is aangetroffen bij een crimineel die eerder ook in verband is gebracht met de reeks dodelijke schietpartijen. Hij zit vast, maar (nog) niet voor de moord op Regalo Eggermont.

Tweeënhalve maand voordat hij zelf zou worden doodgeschoten, was Youssef Lkhorf aanwezig in de regio Antwerpen toen daar op 18 oktober 2012 de Amsterdamse crimineel Najeb Bouhbouh werd geliquideerd.
Die moord in Antwerpen lijkt een katalysator te zijn geweest die de onderwereldruzie deed oplaaien.

Parkeerplaatsen
De broer van Youssef Lkhorf woont in dezelfde buurt als Regalo Eggermont, rijdt in vrijwel hetzelfde type auto (Fiat Punto) en parkeert geregeld op de parkeerplaatsen waar Regalo Eggermont in de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 juli parkeerde. Onbekenden schoten Regalo Eggermont even na half twee met verscheidene kogels dood.

De broer van Youssef Lkhorf staat in het milieu niet bekend als een grote speler. Een betrokkene: 'Kennelijk is het nu al voldoende dat je tot een bepaald kamp gerekend wordt om het doelwit te zijn van een liquidatie.'

In het milieu werd kort na de moord volop gespeculeerd over de vraag of de kogels voor een ander dan Regalo Eggermont waren bestemd. Dat gerucht zag de recherche gedurende haar onderzoek steeds bevestigd.
Volgens een ingewijde ging de broer er na de liquidatie zelf ook al snel van uit dat hij het doelwit was. Hij vertrok naar het buitenland.

Het Openbaar Ministerie looft een beloning van 15.000 euro uit voor de tip die leidt naar de oplossing van de moord. Vanavond wordt de zaak behandeld in televisieprogramma 'Opsporing verzocht.'

Stefan Regalo Eggermont. Beeld Politie
Stefan Regalo Eggermont.Beeld Politie
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden