Update

Eerste drie vluchten met missieleden geland

De eerste drie vluchten met terugkerende missieleden uit Oekraïne zijn vandaag geland op vliegveld Eindhoven. Dat heeft Defensie gemeld. Het eerste toestel kwam rond 13 uur aan, het tweede rond 14.15 uur en het derde even na zessen.

null Beeld anp
Beeld anp

De laatste vlucht, waarschijnlijk met Aalbersberg aan boord, wordt verwacht rond 23.15 uur.

In totaal keren vandaag ongeveer 200 Nederlandse politiemensen en marechaussee terug. Ook Maleisiërs en Australiërs vliegen mee met de Nederlanders. Zij reizen de komende dagen door naar hun eigen land. Voor de terugkeer worden het Nederlandse C130 Hercules-vliegtuig en de Australische C17 ingezet.

Kleine groep blijft achter
In Kiev en Charkov blijft een kleine groep achter. Zij moeten ervoor zorgen dat de spullen die de lokale bevolking de komende tijd nog vindt in het rampgebied, naar Nederland komen. De achterblijvers moeten ook regelen dat er weer snel opgeschaald kan worden als de zoektocht naar lichamelijke resten en persoonlijke bezittingen wordt hervat.

Premier Mark Rutte maakte woensdag bekend dat het zoeken naar menselijke resten en bezittingen van slachtoffers van de ramp voorlopig wordt gestaakt. Aanleiding is de verslechterende veiligheidssituatie in het gebied, waar nog steeds wordt gevochten door het Oekraïense leger en separatisten.

null Beeld anp
Beeld anp
De eerste groep van 135 politiemensen en militairen die afgelopen dagen actief waren in het rampgebied in het oosten van Oekraine na aankomst op vliegbasis Eindhoven. Beeld anp
De eerste groep van 135 politiemensen en militairen die afgelopen dagen actief waren in het rampgebied in het oosten van Oekraine na aankomst op vliegbasis Eindhoven.Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden