Een veilig oord voor hitsige pauw

AMSTERDAM - Een pauw die voor overlast zorgde in Geuzenveld- Slotermeer, is door de Dierenbescherming gevangen en overgebracht naar een verblijf van de stichting Melief in Duitsland.De pauw zat de laatste zes jaar op een kinderboerderij in het Sloterpark. Vandaar nam het dier vaak de benen, waarschijnlijk op zoek naar een vrouwtje.

De laatste maanden zocht hij zijn toevlucht op en rond het Confuciusplein.

Sommige buurtbewoners vonden zijn aanwezigheid leuk, maar veel mensen klaagden over geluidsoverlast. Vooral in het voorjaar gaat een mannetjespauw luidruchtig op zoek naar pauwenvrouwen om te paren.

Toen er meldingen binnenkwamen dat de vogel mishandeld was en zelfs met stenen was bekogeld, besloot het stadsdeel op advies van deskundigen het beest elders onder te brengen.

Daarbij werd de Dierenbescherming ingeschakeld. Volgens de pauwenkenners daar is een stedelijke omgeving geen goede plek voor deze vogel.

De Dierenbescherming wist dat de stichting Melief uitgerekend op zoek was naar een fijne mannetjespauw.

Onlangs werd het dier opgepakt en overgebracht naar het Duitse Sögel. Volgens een woordvoerder van het stadsdeel brengt de pauw zijn dagen nu door in een rustige lommerrijke omgeving.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden