Klup

Wat is dit?

'Klup ...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van Het Parool zijn hier niet bij betrokken.

Een nieuwe start, een nieuw sociaal leven. Amsterdamse Anke (66) vertelt haar verhaal

Anke (66) keert na 35 jaar in het buitenland gewoond te hebben terug naar Amsterdam. Na een half mensenleven in Venezuela is ze teruggekeerd in het land dat ze op haar 21e achter zich liet en vertelt over de sociale uitdaging die daarbij komt kijken.

null Beeld

Voor de liefde kwam Anke in de jaren 70 in Caracas (Venezuela) terecht. Een levendige smeltkroes van ontelbaar veel culturen en gezichten. Ze was dan ook gauw verkocht en keerde zelfs na een scheiding van haar eerste man alleen terug naar het land, trouwde opnieuw en kreeg in totaal drie kinderen. Daarna ging het snel bergafwaarts met het land en vluchtte ze in 2009 naar Madrid. Na een lastige periode in Madrid strandde dit huwelijk en belandde Anke in 2017 in de Rivierenbuurt.

null Beeld

“Een nieuwe start, hoe maak ik vrienden?”

Hoe bouw je na een afwezigheid van 35 jaar weer een (sociaal) leven op in een stad waar je buiten je familie nauwelijks iemand kent? Pragmatisch en optimistisch als ze is, surft ze naar Google en typt: “Hoe maak ik vrienden?” Al snel stuit ze op de Klup app en met enige twijfel gaat ze kort na het installeren van de app naar een vrijdagmiddagborrel in café de Ysbreeker. Achteraf is ze ontzettend blij deze stap te hebben genomen en bleek deze ontmoeting met Klup een voorteken van een warm bad waarin ze terechtkomt. Ze valt voor Amsterdam en haar nieuwe leven.

TIP: Lezers van het Parool krijgen 2 maanden gratis lidmaatschap voor Klup (t.w.v. €9,95). Gebruik de code ‘paroolklup’ tijdens registratie en probeer het uit! Klik hier om de Klup app te downloaden. (*geldig t/m 1 oktober en enkel voor nieuwe leden)

Op avontuur met Klup, van kunst en cultuur tot zeilen

“De schroom die ik eerst had, om zomaar met mensen af te spreken die ik nog nooit gezien had, was nergens voor nodig. Ik heb gemerkt dat mensen die op een activiteit of borrel van Klup afkomen, daar zijn om nieuwe mensen te leren kennen of om gewoon een gezellige dag te hebben. Het is heel toegankelijk en de kluppers zijn open. Via de Klup app vind je wekelijks veel gevarieerde activiteiten en leg je eenvoudig contact.” Anke geniet van de stad, van klassieke concerten, borrels en gaat later deze maand vier dagen wandelen in Bourgondisch Limburg.

null Beeld

Anke haar hele verhaal is nu terug te lezen in Klup Magazine.

De journalisten van Het Parool zijn niet betrokken bij en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden