PlusNet Open
Een borreltje bij de vis bij The Fish Toko in de Jordaan
Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: The Fish Toko.
Aan de buitenkant zie je het al: hier ben je bij een visrestaurant. Bij The Fish Toko is bijna alles wit of blauw, behalve de acht goudvissen die in een grote blauwe fles rondzwemmen. De enige vissen die het er levend vanaf hebben gebracht.
"In Japan staan goudvissen voor geluk en welvaart," zegt eigenaar Gin Hu (29). Zijn restaurant in de Westerstraat moet als een huiskamer gaan voelen voor de buurt. "We willen een losse sfeer creëren, ons personeel heeft geen handjes op de rug als je binnenkomt."
Als je van shotjes houdt, zit je er ook goed. Rond tien uur 's avonds wordt er met z'n allen geproost met een gratis shotje. Net alsof je in het café zit. "En de muziek staat hier wat harder dan in de meeste restaurants, want dat zorgt voor wat reuring."
Hu en zijn chefs richten zich alleen op oosters bereide vis. "Dat is anders dan in de meeste visrestaurants, vaak zijn die namelijk Frans georiënteerd." Hu wil hiermee een niche binnen een niche creëren. "We zijn het enige restaurant in de stad met zo'n groot aanbod oosters bereide vis." Het menu wisselt dagelijks en er zijn altijd meerdere opties voor een voor- hoofd- of nagerecht.
The Fish Toko
Westerstraat 264
En mocht er nu weer zo'n koter binnenkomen die niet van oesters met gember en citroen (voorgerechten van €7 tot €10) of een kabeljauwtje (hoofdgerechten €16 tot €18) houdt, dan wordt er gewoon verderop een patatje gehaald.
Ken jij een nieuw tentje? Vertel het ons en stuur een mailtje naar open@parool.nl