Column

Een bezorgde notaris, God en hasjolie - ze kunnen me allemaal redden

Albert de Lange (57, @deAlbertLange), bijna dertig jaar redacteur bij Het Parool, is 'uitbehandeld'. Hij bericht de komende tijd, ongewis hoe lang, over zijn aangekondigde dood.

Albert de LangeBeeld Het Parool

Vandaag gaan we het een beetje luchtig houden. Ik voel me goed, de dagen zijn beslist plezierig. Dat komt ook door alle warmbloedige mails en de mooiste handgeschreven brieven die mij dagelijks bereiken, waarvan ik u om redenen van bescheidenheid geen deelgenoot kan maken en die bij minder sterke persoonlijkheden ongetwijfeld tot karakterbederf zouden leiden.

Mijn vrouw houdt dit in de gaten.

Wel kan ik een kleine greep doen uit de meer triviale berichten die tot je komen zodra in ruime kring bekend wordt dat je het niet lang meer maakt. Een belangrijke rol is hierbij weggelegd voor de Heere Jezus. Van hem wordt beweerd dat hij je het eeuwige leven kan aanreiken - je hoeft er alleen maar in te geloven. Ik heb niet de minste moeite gehad een protestants-christelijke opvoeding achter me te laten - anders was ik uiteraard wel een gevierd Hollands schrijver geworden - en het eeuwige leven, je moet er welbeschouwd niet aan denken.

Maar nu blijkt dat de Best Life Church in Utrecht velen heeft genezen, ook van terminale kanker! Dat is nogal een claim, en kennelijk een goedbewaard geheim, want als dit echt bekend wordt, is Utrecht een gedoemde stad. Anneke uit De Meern, die me informeerde, noemt zich 'kritisch journaliste', zij kent die genezen mensen hoogstpersoonlijk.

Dan kwam Hinke met de tip eens te kijken naar een YouTubefilmpje waarin een Amerikaanse arts-poseur genaamd Mark Sircus uitlegt wat de heilzame effecten zijn van dubbelkoolzure soda. Dit bestanddeel van bakmeel en zuiveringszout werkt tegen astma, nierfalen, diabetes, kanker, en het is eenvoudig tot je te nemen via ampullen, injecties of toegevoegd aan het badwater. Sircus zelf heeft met dit goedkope wondermiddel enorme voortgang geboekt in de bestrijding van zijn voetschimmel. Zijn boek... afijn.

Mijn allerliefste krantenbezorger Abdel verwacht veel van zeven verse dadels, 's ochtends zeer vroeg in te nemen. Zijn oom, opgegeven in Nederland, houdt het zo al jaren vol in de Sahara. Ons kruidenvriendinnetje in Noord-Nederland wijst op de prettige kanten van hasjolie. Ook worden mij zes gratis verpakkingen groene thee aangeboden door een 'ontwikkelaar' in goede voeding. Zijn mail is 'vertrouwelijk', de thee preventief. Tja.

In een andere mail is een meneer Weigl 'vol lof van mijn kant'. Heel graag overigens zou hij het adres hebben van het restaurant nabij München, waar we de lunch van ons leven genoten.

En ten slotte ben ik het wel haast verplicht aan notaris Maarten Meijer, ik ken hem niet, melding te maken van zijn zorgen over de afwikkeling, nadat ik het tijdelijke heb verruild voor het niets.

Valse hoop is niet zijn ding: 'Vergeet u niet het notariële aspect bij uw voorbereidingen op het onvermijdelijke? Misschien hebt u er allang aan gedacht maar als jarenlange abonnee op uw krant en Amsterdamse notaris vond ik het niet gepast om u hier niet even aan te herinneren.'

DISCLAIMER: Allen die baat hebben bij de kunsten van spirituele of aardse weldoeners en / of boeven in welke vorm dan ook, kunnen schouderophalend aan dit stukje voorbijgaan, ik zend hun mijn beste wensen. Voor het restaurant bij München sta ik in, voor notaris Meijer kan ik niet als referentie gelden.


Wil je reageren op deze column? Dat kan! Scroll (een beetje) naar beneden om een reactie te plaatsen of mail naar a.delange@parool.nl.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden