Edwin de Roy van Zuydewijn: mijn leven is verwoest

'Mijn leven is verwoest. Ik krijg mijn sociale en mijn zakelijke leven nooit meer terug. Het allerergste is dat ik de liefde van mijn leven niet meer bij me heb.' Dat zei Edwin de Roy van Zuydewijn dinsdagavond in het programma Pauw en Witteman.

Edwin de Roy van Zuydewijn Beeld ANP
Edwin de Roy van ZuydewijnBeeld ANP

Over een schadeclaim liet hij zich niet uit. 'Zover zijn we nog niet.'

Premier Mark Rutte bevestigde eerder op de avond dat prins Bernhard onderzoek had laten doen naar De Roy van Zuydewijn. Hij was de partner van Bernhards kleindochter prinses Margarita. Bij het onderzoek waren onder meer de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (DKDB) en de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD, de voorloper van de AIVD) betrokken. Uit het onderzoek bleek dat De Roy van Zuydewijn geen veiligheidsrisico was.

Volgens De Roy van Zuydewijn heeft Bernhard 'mensen ingezet om ons te achtervolgen, om ons af te luisteren en om ons briefgeheim te schenden'. Hij denkt dat de toenmalige koningin Beatrix er ook bij betrokken was.

Tijdschrift De Groene Amsterdammer meldde vorige week dat ook de moeder en zusjes van De Roy van Zuydewijn werden bespioneerd. 'Rutte omzeilt dat in zijn antwoord', zegt De Roy van Zuydewijn. Zijn advocaat Mark Meijjer zegt in Pauw en Witteman dat Rutte 'de vragen beantwoordt die je niet stelt en geen antwoord geeft op de vragen die je stelt'.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden