Net Open
Echte Napolitaanse pizza's eet je bij Pizza Beppe
Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Pizza Beppe.
Als pizzarestaurant lid worden van Associazione Verace Pizza Napoletana, dat gebeurt niet zomaar. Pizza Beppe, na Zuid nu met een locatie op de Middenweg in Oost, voldoet aan de strikte richtlijnen voor het maken van de traditionele pizza. Eenmaal uit de oven moet deze bijvoorbeeld twee keer kunnen worden gevouwen zonder te breken.
"Dat lijkt simpel, maar er komt veel bij kijken. Het is een ambacht," aldus Omar Sharif (43), een van de oprichters. Met twee partners, Patrick Kraaijeveld (46) en Laurens Leeuwis (45), opent Sharif op korte termijn nog twee zaken in Utrecht.
De naam Beppe komt van de stijlvolle Italiaan Giuseppe Modenese, ook wel bekend als 'minister van elegantie'. Is de modekoning zelf ook uitgenodigd om een pizza te komen proeven? Sharif lacht. "Nee, daar zijn we nog niet aan toegekomen. We verwelkomen hier vooral mensen uit de buurt."
Alle pizza's in de lucht
Pizza Beppe op de Middenweg oogt op het eerste gezicht smal en intiem. Binnen zorgen de spiegelwand en de achtermuur, omgebouwd tot een glazen pui, voor een ruimtelijk gevoel.
Op links doemt de grote steenoven op. Sharif: "Dat is het hart van de zaak. Een echte eyecatcher." Voor deze oven gooien de bakkers, in Italië bekend als de pizzaiolo's, elegant de pizza's omhoog.
Napolitaanse bodem
Redenen genoeg dus om hier bij te beppen boven een dampende pizza met en van Napolitaanse bodem.
Pizza Beppe
Middenweg 23
pizzabeppe.nl/amsterdam-oost/
Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.
Tips? open@parool.nl
Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.
Ook leuk: volg @pshetparool op Instagram.