PlusOpen

Échte, Franse Éclairs eten bij Le Clair

Éclairs in alle variaties bij de Franse café-patisserie Le Clair in de IJ-passage van Amsterdam CS.

In het interieur zien we veel marmer, pasteltinten en kleine tafeltjes.Beeld Roy Del Vecchio

Lopend door de IJ-passage van Amsterdam Centraal Station valt direct een lange, grote vitrine op. Wat liggen daar, lange vingers? Nee, het zijn éclairs, die wij als Nederlanders kennen als langwerpige gebakjes met een zachte vulling en een chocolade- of glazuurlaagje. 'Maar wat hier ligt is een éclair 2.0,' aldus Diederik Luijt (40), bedrijfsleider van de zaak. Een chocolade- of glazuurlaagje is er niks bij, deze éclairs bevatten alle kleuren van de regenboog.

Zo zijn er de smaken mango en passiefruit (€3,25), gezouten karamel en koffie (€4,00) en cheesecake en popcorn (€3,75).

Ook hartige éclairs sieren de vitrine: onder andere met een hot dog (€4,50), gerookte zalm (€4,50) en tonijnsalade (€3,50). In de open keuken worden ze de hele dag afgebakken en vrolijk versierd. 'De variaties zijn eindeloos.'

Helemaal Frans
De eigenaren deden inspiratie op in Parijs, waar de éclair de nieuwe macaron wordt genoemd. De café-patisserie heeft dan ook een Franse stijl. In het interieur zien we veel marmer, pasteltinten en kleine tafeltjes. Zelfs het menu is in het Frans. Luijt: 'Franse toeristen voelen zich hier direct thuis en spreken ons aan in hun eigen taal. We proberen zo goed mogelijk terug te praten.'

Met de Thalys een weekend naar Parijs? Hier raak je alvast in de stemming. Bon voyage!


Ken jij een nieuw tentje? Vertel het ons en stuur een mailtje naar open@parool.nl

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden