'DWI fout in fraudezaak'

De Dienst Werk en Inkomen (DWI) in Amsterdam heeft volgens reïntegratiebedrijf Workstar fouten gemaakt in de affaire rond fraude met loonkostensubsidies. Zo zou DWI een bij de fraude betrokken bedrijf geld hebben betaald, nadat Workstar DWI al over de malversaties had ingelicht. Dat zegt Bob Bergkamp, directeur van Workstar. DWI bevestigt dat in februari betalingen aan het bewuste bedrijf zijn gedaan, maar dat was voordat er concrete verdenkingen over fraude bestonden.

Volgens Bergkamp gaat het om een betaling door DWI van 50.000 euro aan Stichting Careritas. In januari zou Bergkamp echter al alarm geslagen hebben over de onterechte betalingen.

Bergkamp had zelf een premie van DWI ontvangen voor het opleiden en begeleiden van werklozen, terwijl Careritas hem daarna liet weten dat het op dezelfde gronden eveneens een loonkostensubsidie had aangevraagd.

Bergkamp: ''Dat kwamen wij te weten op 13 januari na een gesprek met Careritas. Twee dagen later hebben we dit aan DWI gemeld. Maar dat verhinderde DWI niet om aan Careritas in februari een halve ton over te maken."

DWI wijst de beschuldigingen van de hand. (TON DAMEN)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool.nl.