Duitse SM-beoefenaar uit Amsterdam-West op vrije voeten

De voorlopige hechtenis van de Duitse sm-beoefenaar Michael K. uit Amsterdam-West is opgeheven.

Het slachtoffer werd uit de woning van Michael K. in De Baarsjes gehaald.Beeld Twitter.com/Guidoz

Er klonken diepe zuchten en luide snikken toen K. vernam dat hij op vrije voeten wordt gesteld. De rechtbank liet hem gaan omdat de straf die hij mogelijk krijgt korter zal zijn dan het voorarrest.

K. heeft er al negen maanden voorlopige hechtenis op zitten. Als dat was verlengd tot de inhoudelijke behandeling van de zaak - op 16 december - zou het volledige voorarrest op een jaar uitkomen, terwijl de rechtbank de strafmaat nu inschat op negen maanden.

Hyperseksueel
Hoewel K. op vrije voeten is gesteld, ziet de rechtbank wel recidiverisico. Op 15 december vorig jaar overleed de Zweed Magnus Jonsson tijdens een met crystal meth doordrenkte sm-sessie in de Amsterdamse woning van K.. Een psychiatrisch onderzoek van het Pieter Baan Centrum wees uit dat K. 'hyperseksueel' is.

Ook is de geboren Duitser bekend met risicovol drugsgebruik. In 2014 was er in het huis van K. een man overleden waarbij ghb in het spel was. De Zweed overleed vorig jaar nadat K. en hijzelf crystal meth hadden gespoten. Het verschijnsel staat bekend als 'slamming' en vergroot de lustgevoelens en het uithoudingsvermogen.

Tina
Aan de hand van de puzzelstukjes die tijdens de pro-formazittingen aan het licht kwamen, rijst een beeld van een extreme seksuele ontmoeting. De 56-jarige K. en de 35-jarige Zweed kenden elkaar ongeveer een week via berichten en een videogesprek. Ze spraken af voor sadomasochistische seks onder invloed van Tina, zoals crystal meth in de homoseksuele scène heet. Daarbij was afgesproken dat K. 'top' zou zijn en Jonsson 'bottom'. K. heeft het hele ritueel gefilmd in een speciaal ingerichte sekskamer in zijn huis. K. vertelde dat Jonsson is overleden tijdens de geslachtsdaad.

Bij de inhoudelijke zitting van 16 december komt aan de orde of K. iets te verwijten valt bij het overlijden. Als dat zo is, heeft hij zijn gevangenisstraf mogelijk al gehad.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden