Duits-Nederlandse actie tegen bendes een succes

Een Duits-Nederlandse actie tegen rondtrekkende bendes van inbrekers en tasjesdieven in het grensgebied heeft tot tientallen arrestaties geleid. Gisteren pakte de politie 38 verdachten op. Tegen zeven van hen was een arrestatiebevel uitgevaardigd.

redactie
null Beeld anp
Beeld anp

'De grootschalige controles in het Münsterland en het noordelijk Ruhrgebied hebben hun vruchten afgeworpen', zegt recherchechef Bertram Welsing uit Münster over de actie. Belangrijker nog is de informatie die is verzameld over de plaatsen waar de bendes zich ophouden, de wegen die ze gebruiken en de auto's waarin ze rijden, aldus Welsing.

Agenten doorzochten meer dan 80 woningen en bedrijfspanden. Ook controleerden ze ongeveer 130 auto's, in 86 gevallen vonden ze buit of inbrekersgereedschap. Onder de arrestanten waren verscheidene Polen, Roemenen en Bulgaren die met buit in hun auto werden gesnapt. Zowel in Duitsland als in Nederland werden mensen aangehouden, voor een deel bekenden van de politie.

'De succesvolle controles zijn ook het gevolg van de goede samenwerking met de Nederlandse politie, de nationale politie en de douane', aldus Welsing. Alle diensten delen de informatie die bij de actie is vergaard en analyseren die. Met de uitwerking hiervan is de politie de komende weken bezig.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden