Duits Hooggerechtshof buigt zich over zuigzoen van puber

Het Bundesverfassungsgericht, een van de hoogste gerechtelijke instanties in Duitsland, buigt zich de komende maanden over een wel heel bijzondere kwestie: moeten DNA-gegevens van een puber die zijn vriendin een zuigzoen heeft gegeven, worden opgenomen in een databank voor zedendelinquenten? Duitse media besteden nogal wat aandacht aan de zaak van de zuigvlek.

null Beeld Thinkstock
Beeld Thinkstock

De jongen, over wie alleen bekend is dat hij woonachtig is in de deelstaat Thüringen, werd in 2011 aangeklaagd in Arnstadt door de ouders van het meisje. Hij was toen 14 jaar, zij 13.

Seksueel misbruik
De zuigplek ontstond toen de jongen haar in de halsstreek zoende, volgens hem met wederzijds goedvinden. Het meisje bestreed dat en de rechter veroordeelde de jongen tot een taakstraf van 60 uur vanwege seksueel kindermisbruik.

Bovendien wilde de rechtbank DNA-gegevens van de jongen laten opnemen in een databank voor zedendelinquenten die in herhaling kunnen vallen. Volgens de advocate van de jongen krijgt hij daardoor een stempel opgedrukt dat hij nauwelijks nog kan kwijtraken.

Terrorisme
Dat is de reden waarom de zaak nu wordt bekeken door het Bundesverfassungsgericht, dat zich normaliter buigt over zaken als mensenrechten en terrorisme. De uitspraak wordt over zes maanden verwacht.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden