DSB haalt bakzeil bij boeteregelhypotheek

DSB Bank ligt al geruime tijd onder vuur. Cliënten vinden dat de bank ze slecht heeft voorgelicht en veel te dure hypotheken en leningen heeft verkocht. Foto ANP Beeld
DSB Bank ligt al geruime tijd onder vuur. Cliënten vinden dat de bank ze slecht heeft voorgelicht en veel te dure hypotheken en leningen heeft verkocht. Foto ANP

AMSTERDAM - DSB Bank past toch de voorwaarden voor zijn hypotheken aan. Onder druk van een kort geding versoepelt de bank zijn boeteregeling voor vertrekkende klanten. Daarnaast krijgen alle DSB-klanten met een hypotheek met variabele rente een vast percentage van 5,1 procent aangeboden.

Het geding handelde over een Hoofddorps gezin dat zijn DSB-hypotheek wilde opzeggen. Het gezin kan de inmiddels tot 8,4 procent opgelopen rente van de variabele hypotheek niet meer betalen. Overstappen lukte niet, omdat DSB daarvoor een boeterente van 3,5 procent berekende. Ook die kon het gezin niet opbrengen.

De Stichting Steunfonds Probleemhypotheken (SSH) spande daarop namens de familie een kort geding aan. Nog voordat dat dient, laat DSB de familie toch boetevrij vertrekken. SSH wil dat de bank ook in andere gevallen mensen soepeler laat vertrekken.

DSB Bank ligt al geruime tijd onder vuur. Cliënten vinden dat de bank ze slecht heeft voorgelicht en veel te dure hypotheken en leningen heeft verkocht. Volgens DSB-woordvoerder Klaas Wilting gaat het om tweehonderd klachten, waarvan de helft is afgehandeld. De andere klanten hebben een voorstel van DSB Bank gehad. (HET PAROOL)

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden