Drukte zorgt voor instabiele website Airmiles

De website van Airmiles is instabiel geworden door grote toeloop van spaarders die hun spaarpunten willen inwisselen.

Honderdduizenden spaarders dreigen op 1 november een deel van hun Airmiles kwijt te raken. Dan vervallen alle spaarpunten die klanten voor 1 november 2013 verzamelden. Beeld anp
Honderdduizenden spaarders dreigen op 1 november een deel van hun Airmiles kwijt te raken. Dan vervallen alle spaarpunten die klanten voor 1 november 2013 verzamelden.Beeld anp

Honderdduizenden spaarders dreigen op 1 november een deel van hun Airmiles kwijt te raken. Dan vervallen alle spaarpunten die klanten voor 1 november 2013 verzamelden. Zondag is de website al de hele dag onbereikbaar.

"Het speelt al langer en ondanks dat we extra capaciteit hebben ingekocht blijft de website instabiel," zegt de woordvoerder van Loyalty Management Netherlands, het bedrijf achter Airmiles.

Sinds 2013 hebben Airmiles een maximale geldigheid van vijf jaar. In totaal vervallen zo'n 2,9 miljard Airmiles, die in handen zijn van 700.000 mensen.

Bij Shell of Albert Heijn terecht
De laatste weken voor de vervaldatum is het verkeer op de website flink toegenomen. Met als gevolg dat de website Airmiles.nl regelmatig onbereikbaar is. Ook ervaren mensen problemen met het inloggen.

"Voor nu kunnen we alleen adviseren aan mensen om het te blijven proberen en je kan ook altijd bij Shell of Albert Heijn terecht met je spaarpunten," aldus de woordvoerder die stelt dat de vervaldatum 'in principe' gewoon 1 november blijft.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden