Update

Drukke avondspits rond Amsterdam door evacuatie VUmc

Automobilisten moeten in de avondspits rondom Amsterdam rekening houden met vertragingen. Dat komt omdat de komende uren patiënten vanuit het VUmc vervoerd worden naar andere ziekenhuizen in de regio. Rond 17.30 uur stond er zo'n negentig kilometer file.

Hulpdiensten bij het VUmc. Beeld anp
Hulpdiensten bij het VUmc.Beeld anp

Op de route van Amsterdam naar Utrecht waren de rijstroken via A2 > A12 > A27 korte tijd dicht, zodat de ambulances voor de evacuatie snel door konden rijden. Inmiddels zijn de rijstroken weer vrijgegeven en rijden de ambulances onder politiebegeleiding met het verkeer mee.

Al met al schat de Verkeersinformatiedienst (VID) op basis van vergelijkbare dagen dat de evacuatie rondom het VUmc ongeveer 35 kilometer file rondom Amsterdam oplevert. Inclusief de VUfiles bij Utrecht (+/- 20 kilometer) schrijven ze 55 kilometer file toe aan de evacuatie van de VU. Ook een aanrijding op de A1 bij knooppunt Muiderberg zorgt voor vertraging.

Fans van U2 die vanavond naar het concert van de Ierse band in het Ziggodome gaan, krijgen het advies op tijd te vertrekken om niks te hoeven missen van het optreden. De VID adviseert het overige verkeer om hun reis uit te stellen tot het weer rustiger is op de wegen.

Vanmorgen zorgde een breuk in een waterleiding al voor overlast op de ringweg A10 rond de hoofdstad. De afrit naar het VUmc werd toen in beide richtingen afgesloten.

Lees hier alles over de overstroming rond het VUmc.

De verkeerssituatie rond 17.30 uur Beeld ANWB
De verkeerssituatie rond 17.30 uurBeeld ANWB
Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden