Droogbak wordt verlaagd: einde aan vastgelopen touringcars

Het probleem van vastgelopen touringcars onder het spoorviaduct bij de De Ruijterkade en de Prins Hendrikkade moet dit jaar nog verholpen worden. Werkzaamheden starten maandag.

De onderdoorgang bij de Droogbak; nu nog berucht onder touringcars en vrachtwagens Beeld Google Streetview
De onderdoorgang bij de Droogbak; nu nog berucht onder touringcars en vrachtwagensBeeld Google Streetview

Niet zelden komen vrachtwagens en touringcars vast te zitten onder de doorgang op de Droogbak, tussen de De Ruijterkade en de Prins Hendrikkade, naast het Centraal Station.

Hoge voertuigen
Vanaf maandag 8 januari wordt het viaduct afgesloten, voor vijf maanden. Het wegdek komt zeventig centimeter lager te liggen. Op die manier kunnen hoge voertuigen gemakkelijker onder het spoor door.

Het is een belangrijke route om op het Prins Hendrikplantsoen, voor CS, te komen. In de toekomst is dit namelijk de enige weg voor gemotoriseerd verkeer. Doorgaand verkeer gaat straks niet meer aan de centrumzijde, maar aan de IJ-zijde langs het station.

Omleidingen
De werkzaamheden duren tot eind mei. De weg wordt afgegraven en er komt een nieuwe betonnen bak te liggen. Tijdens de gehele periode is de doorgang afgesloten voor al het verkeer; ook fietsers en voetgangers krijgen te maken met omleidingen.

De aanpassingen aan de Droogbak zijn onderdeel van de aanpassingen aan het gebied voor het Centraal Station. Uiteindelijk moet het gebied ruimer, veiliger en wateriger worden, maar de komende vijf jaar zal de toegang tot de stad chaotisch aandoen.

Lees verder: Zo gaat het gebied voor Amsterdam CS eruit zien

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden