Driesterrenchef voor Krasnapolsky

Chef Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest, dat sinds 2014 drie michelinsterren heeft, gaat een restaurant openen in het Krasnapolsky. Dat bevestigde het hotel vanmiddag aan Het Parool.

Hiske Versprille
Jacob Jan Boerma in zijn restaurant De Leest op de Veluwe Beeld anp
Jacob Jan Boerma in zijn restaurant De Leest op de VeluweBeeld anp

Het restaurant, dat begin 2016 zal openen en The White Room gaat heten, biedt ruimte aan zestig gasten. Boerma, die bekendstaat om zijn frisse, fraai opgemaakte gerechten, verbindt zijn naam ook aan alle andere culinaire activiteiten in het hotel op de Dam.

Er gingen al lang geruchten over Boerma en het Krasnapolsky, dat sinds twee jaar door de eigenaar NH Group wordt verbouwd tot boutiquehotel. De chef liet namelijk vorig jaar in een interview al weten graag een toegankelijker restaurant te willen beginnen in samenwerking met een Amsterdams hotel. Vanmiddag tekenden de chef en de directeur van Krasnapolsky de definitieve overeenkomst.

Boerma draagt volledige verantwoordelijkheid voor het menu en de invulling van de zaak, maar zal niet zelf achter de pannen plaatsnemen. Zijn restaurant in Vaassen blijft gewoon open. Eerder ontwikkelde Boerma in Amsterdam een aantal gerechten voor koffieconcept Screaming Beans, dat toen prompt door Johannes van Dam met een 10- werd beoordeeld.

De Leest is naast De Librije in Zwolle het enige restaurant in Nederland met drie michelinsterren. Vorig jaar verbonden Jonnie en Therese Boer van de Librije al hun naam aan het Waldorf Astoria met Librije's Zusje, waar Boer's voormalige keukenchef Sidney Schutte op zijn beurt afgelopen jaar van niks twee sterren verdiende.

Lees morgen (8-05) meer in Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden