Update

Driedubbele moord in Zwijndrecht

ANP/redactie
olitiemensen doen maandagmiddag onderzoek bij een woning in Zwijndrecht waar bij een schietpartij drie mensen om het leven zijn gekomen. Foto ANP. Beeld
olitiemensen doen maandagmiddag onderzoek bij een woning in Zwijndrecht waar bij een schietpartij drie mensen om het leven zijn gekomen. Foto ANP.

Door een schietpartij vanochtend in een flatwoning in Zwijndrecht zijn 3 mensen omgekomen. Een 4de persoon raakte zwaargewond. De politie tast nog in het duister over de toedracht van het fatale incident. Van een dader of daders ontbreekt nog elk spoor.

Om 10:30 uur kreeg de politie een melding over een schietincident in de Langeraarstraat. Omdat de politie er rekening mee hield dat de schutter nog aanwezig was, werd een arrestatieteam ingezet. Er werd geen schutter gevonden. Wel trof de politie 3 lichamen aan in de flat. In het portiek op de begane grond lag een zwaargewonde man. Dat bleek later de 63-jarige hoofdbewoner van de woning. Zijn toestand is stabiel en hij is inmiddels gehoord.

De politie deed 's ochtends ook een inval in een woning aan de Jupiterstraat in Zwijndrecht omdat dat pand mogelijk in relatie stond met de schietpartij. In de Jupiterstraat werden geen verdachte personen of omstandigheden aangetroffen.

De omgeving van de Langeraarstraat en de aangrenzende straat Turk werden direct afgezet voor grootschalig forensisch- en buurtonderzoek. In de buurt kwam al gauw de geruchtenstroom op gang dat het zou gaan om een gezin uit Azerbeidzjan dat slachtoffer was geworden. De politie wilde de herkomst van de doden noch bevestigen noch ontkennen.

Ook zouden er kinderen onder de doden zijn. De politie sprak dat later op de middag tegen. Alle 3 de slachtoffers zijn meerderjarig. Hun identiteit was maandag begin van de avond nog niet vastgesteld. De politie vraagt buurtbewoners die iets van het drama hebben gezien, zich de melden.

Op de website van de gemeente Zwijndrecht spreekt burgemeester Antoin Scholten zijn afschuw uit over de schietpartij. Scholten zegt getroffen te zijn door 'het vreselijke voorval, waarmee de samenleving in Zwijndrecht is geconfronteerd.' Zijn medeleven gaat uit naar de familie en omgeving.

De gemeente heeft voor direct betrokkenen slachtofferhulp ingeschakeld.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden