Drie basisscholen in de stad volgend jaar 'iPadscholen'

Na de zomervakantie gaan in Amsterdam drie 'iPadscholen' van start, waar tablets de lesboeken geheel of gedeeltelijk vervangen.

Jurre van den Berg
Ter illustratie. Beeld Marieke Henry
Ter illustratie.Beeld Marieke Henry

Het gaat om openbare basisschool De Ster in Zuidoost, Montessorischool De Amstel in de nieuwe wijk Amstelkwartier en het Integraal Kindcentrum op het Zeeburgereiland.

De Ster is de enige school die 19 augustus bij het begin van het schooljaar verder zal gaan als 'Steve Jobsschool'. Leerlingen in de groepen één, twee en drie zullen daar niet alleen iPads met educatieve apps in plaats van leesplankjes gebruiken, maar ook op een andere manier les krijgen.

De school zich laat inspireren door het gedachtegoed van Onderwijs voor een nieuwe tijd (O4NT). Dit concept, waar onder anderen opiniepeiler Maurice de Hond voor hebben gepleit, is gericht op 'het verwerven van de vaardigheden van de 21ste eeuw', zoals creativiteit.

Bart Vervoort is aangesteld als directeur om de nieuwe manier van lesgeven op De Ster in goede banen te leiden. Hij begon op zijn huidige school, Bijlmerhorst, al in 2011 tablets te gebruiken. Volgens hem heeft dat grote voordelen. 'Je kunt veel beter met niveauverschillen binnen de klas rekening houden als je het lesprogramma op de individuele leerling kunt afstemmen. Bovendien wordt samenwerken aangemoedigd en kun je als leerkracht de vorderingen goed bijhouden.'

Lees vandaag meer in Het Parool.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden