Update

Drie arrestaties na dood Ingrid Visser

De Spaanse politie heeft een Spanjaard en twee Roemenen gearresteerd die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van Ingrid Visser en Lodewijk Severein. Een vierde arrestant is na korte tijd weer vrijgelaten, meldden plaatselijke media. De twee Nederlanders verdwenen 13 mei in Murcia. Officieel moeten ze nog worden geïdentificeerd.

De plek waar de lichamen van Lodewijk Severein en Ingrid Visser werden gevonden. Beeld EPA
De plek waar de lichamen van Lodewijk Severein en Ingrid Visser werden gevonden.Beeld EPA

Een 36-jarige Spanjaard is zaterdag opgepakt in Valencia en leidde de politie naar de lichamen van Visser en Severein. De twee Roemenen van 47 en 60 jaar oud zijn ook in Valencia gearresteerd. De verdachten zouden banden hebben met de georganiseerde misdaad.

De lichamen van de volleybalster Visser (35) en haar partner zakenman Severein (57) werden zondagavond laat ten oosten van Murcia gevonden. Ze lagen in een boomgaard ten oosten van het plaatsje Alquerías. Volgens de burgemeester van de deelgemeente moeten de daders het terrein goed hebben gekend.

Justitie wil in het belang van het onderzoek niets loslaten. Wel zei een woordvoerder van de regionale regering van Murcia, Joaquín Bascuñana, maandag dat de twee waarschijnlijk ten noordwesten van Murcia, in Molina de Segura, door geweld om het leven zijn gekomen.

De in Spaanse media telkens 36-jarige Visser zou die leeftijd pas 4 juni bereiken. Visser en Severein kwamen vaker in Murcia, waar Visser heeft gewoond en gevolleybald in de jaren 2009-2011. Ze hadden 14 mei een afspraak in een vruchtbaarheidskliniek. Ze waren daar eerder en stonden bekend als punctueel. Toen ze niet kwamen opdagen, groeide de vrees voor een misdrijf.

Advocaat
De politie heeft ook een advocaat in Murcia vragen gesteld, omdat Visser en Severein op hun laatste reis mogelijk een afspraak met hem wilden maken. De advocaat zou eerder al voor het paar hebben gewerkt. Ze zouden in de streek ook zaken hebben gedaan en geld hebben geleend, suggereren media in Spanje, waar de belangstelling voor de zaak erg groot is.

De manier waarop de slachtoffers waren begraven, zou kunnen wijzen op een fataal conflict met drugsbendes, speculeerde een dagblad. Journalisten in Murcia blogten maandag dat justitie heel voorzichtig te werk gaat omdat de georganiseerde misdaad hier achter zit. 'Hier zitten geen gelegenheidscriminelen achter en de keuze van de slachtoffers is niet toevallig en geen gevolg van een misgelopen overval', aldus een inschatting van misdaadjournalist Ricardo Fernández van La Verdad de Murcia.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden