Drie antwoorden op Boekenbal

Geert Mak groet de narren bij binnenkomst op het boekenbal 2007. Foto GPD Beeld
Geert Mak groet de narren bij binnenkomst op het boekenbal 2007. Foto GPD

AMSTERDAM - Als vanavond in de Stadsschouwburg het Boekenbal losbarst, zijn op zeker drie andere locaties alternatieve Boekenballen te bezoeken.

In Paradiso zal vanavond traditioneel het Alternatieve Boekenbal worden gehouden. Dit jaar kan de man of vrouw die geen kaartje voor het echte Boekenbal heeft weten te bemachtigen daar terecht bij het zogenoemde Friezenbal.

De Friese literatuur en muziek staan centraal in Paradiso, waar de Friese dichters en performers Tsead Bruinja, Anne Feddema, Hidde Boersma en Cornelis van der Wal zullen voordragen uit eigen werk.

Piter Wilkens, Elske DeWall en Gurbe Douwstra, muzikanten die meewerkten aan een cd met Leonard Cohencovers in het Fries, zullen optredens verzorgen, waarin ze ieder ook hun eerbetoon aan Cohen zullen brengen. Tussendoor zijn er korte films over Friesland.

In De Kring kan men vanavond naar het Bladenbal, dat voor de vierde keer wordt georganiseerd. Dit 'undergroundantwoord' op het 'elitaire' Boekenbal heeft als thema Ongedierte. Aldaar een dichtersestafette, met onder anderen Diana Ozon, performances, en muziek van The Pedro Delgado's, Pep en Kiki. Dit jaar is voor het eerst Club Up als extra locatie toegevoegd, met een op dance georiënteerd programma.

De boekhandels Schreurs & de Groot en Schimmelpennink aan de Weteringschans zullen vanavond hun eigen Boekenbal houden, hun eigen boekhandelarenbal. Het bal markeert ook het eenjarig bestaan van De Boekenschans, het samenwerkingsverband van de beide boekhandels.

Het belooft 'een avond zonder glitter & glamour' te worden. Het bal zal worden geopend met de voordracht van een zkv (zeer kort verhaal) door schrijver A.L. Snijders. (MAARTEN MOLL)

www.cpnb.nl

www.paradiso.nl
www.kring.nl

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met Het Parool?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van Het Parool rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@parool .nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden